Luke Evans en Daniel Brühl in tv-drama The Alienist

De verfilming van Caleb Carrs bestseller The Alienist heeft twee acteurs toegevoegd aan zijn cast. Het gaat om de twee grote filmsterren Luke Evans (The Hobbit) en Daniel Brühl (Captain America: Civil War).

De misdaad georiënteerde tv-serie speelt zich af in de stad New York anno 1896. Een groot aantal mannelijke prostituees wordt op mysterieuze wijze vermoord. Politiecommissaris en toekomstige president Theodore Rooselvelt schakelt de misdaadpsycholoog Dr. Laszlo Kreiszler (Brühl) en verslaggever John Moore (Evans) in om in het geheim de misdaad te onderzoeken. Daarbij krijgen ze ook hulp van een speciaal team, waar Rossevelts secretaris Sara Howard deel van uit maakt. Zij heeft de ambitie om de eerste vrouwelijke detective in de stad te worden.

De modernisering van de westerse samenleving zal centraal staan in de serie. Mysteries worden opgelost met hulp van laat 19de eeuws apparatuur en forensische wetenschap. Volgend jaar beginnen de opnames, en later in 2017 zal de show ook in première gaan.