MacGyver krijgt reboot

Eerder werd er al gesproken over een reboot van de serie MacGyver, maar nu is er dan eindelijk een pilot besteld. De originele MacGyver serie zag in de hoofdrol Richard Dean Anderson en kreeg zeven seizoen en op ABC. De serie liep van 1985 tot 1992.

MacGyver reboot

Ditmaal volgen we een jonge MacGyver. De pilot wordt geregisseerd door James Wan, regisseur van Furious 7. De synopsis luidt als volgt:

“A reimagining of the television series of the same name, following a 20-something MacGyver as he gets recruited into a clandestine organization where he uses his knack for solving problems in unconventional ways to help prevent disasters from happening.”

Het scenario van de pilot wordt geschreven door Paul Downs Colaizzo. Uitvoerend producenten zijn Michael Clear en Henry Winkler.

MacGyver is een avonturenserie van de zender ABC. De serie ging in première op 29 september 1985. De reeks draait om een uitermate vindingrijke ex-spion genaamd Angus MacGyver (Richard Dean Anderson). In de serie gaat het voornamelijk om het gebruik van wetenschappelijke kennis en inventief gebruik van huis-, tuin- en keukenspullen. In combinatie met zijn Zwitsers zakmes komen er bij MacGyver allerlei oplossingen voor haast uitzichtloze situaties, waarbij het meestal een zaak van leven en dood is.