Mackenzie Davis hoofdrol in Terminator reboot

Variety meldt dat Mackenzie Davis (Halt and Catch Fire, The Martian) de hoofdrol zal gaan spelen in Skydance’s nieuwe Terminator tegenover Arnold Schwarzenegger. De opnames moeten deze zomer van start gaan. De regisseur van de nieuwe film, Tim Miller, had oorspronkelijk Davis op het oog voor de rol van Domino in Deadpool 2 te spelen voordat hij dat vervolg verliet. Mackenzie Davis speelde onlangs een android in Blade Runner 2049 en zal de binnenkort te zien zijn in Tully tegenover Charlize Theron.

De nieuwe Terminator moet zowel de start zijn van een ​​nieuwe trilogie films, alsmede een direct vervolg zijn op Terminator 2: Judgment Day. Hierbij worden Terminator 3: Rise of the Machines, Terminator: Salvation en Terminator Genisys genegeerd. Naast Arnold Schwarzenegger zal Linda Hamilton ook terugkeren naar de franchise als een “doorgewinterde krijger” -versie van Sarah Connor. De nieuwe Terminator-film zal op 26 juli 2019 in de bioscoop verschijnen.

James Cameron, die in 2019 de Terminator-rechten terugkrijgt, produceert de nieuwe filmserie met David Ellison van Skydance. De filmmaker verkocht oorspronkelijk de rechten op de originele film voor $ 1 aan producer Gale Anne Hurd, met de afspraak dat hij de Terminator zou mogen regisseren, met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. De eerste film verdiende wereldwijd $ 78,4 miljoen en werd bekroond met het veelgeprezen vervolg van Cameron, Terminator 2: Judgment Day, dat wereldwijd $ 519,8 miljoen bruto verdiende.

Billy Ray (The Hunger Games) schreef de meest recente versie van het scenario dat bedacht is door Cameron, Miller en Ellison.