Man gooit Batarang naar politieauto

Batmans relatie met de politie van Gotham City is niet altijd positief geweest. Toch zou de gemaskerde superheld niet gauw de confrontatie aangaan met autoriteiten. Dat is wel wat een Amerikaan deed met de politie van Seattle.  Hij is gearresteerd wegens het gooien van een batarang naar een politie.

Een uitsmijter van een kroeg deed een melding bij de politie nadat hij was bedreigd door een man met een zelfgemaakte speer. De man vluchtte toen de politie arriveerde. Tijdens de achtervolging zou hij een object naar de politieauto hebben gegooid, wat later een batarang met scherpe randen bleek te zijn. Hoewel niemand gewond raakte bij het incident werd het wapen met zoveel kracht gegooid dat het in de bumper van de politieauto bleef steken. Bekijk de foto’s hieronder.

Man gooit Batarang naar politieauto 1 Man gooit Batarang naar politieauto

De metalen batarang lijkt te zijn gebaseerd op de projectielen die Batman gebruikt in Christopher Nolans The Dark Knight trilogie. Het lijkt niet te gaan om een zelfgemaakt product, aangezien de woorden “Made in China”  erop zijn gedrukt. Mogelijk heeft de verdachte het wapen wel zelf geslepen.

De batarang is altijd een prominent wapen geweest in het arsenaal van Batman, al vanaf de tijd van de originele comics. Oorspronkelijk had het veel weg van een boomerang: een wapen dat Batman gebruikte om zijn vijanden op een niet-dodelijke manier uit te schakelen. In de stripreeks The Dark Knight Returns van Frank Miller evolueerde dit wapen in een kleinere versie met een toepassing die meer te vergelijken was met ninja sterren. Deze versie van de batarang heeft ook een prominente rol in de trailer van Justice League.

Wat het motief van de dader was (en waarom hij überhaupt een speer en een batarang bij zich had) is nog niet bekend.