Mark Ruffalo hoofdrol in HBO’s Parasite serie?

De Zuid-Koreaanse film Parasite wordt een serie op HBO. De zwarte komedie is een enorme hit en ontving gister nog onder andere de Oscar voor Beste film. Er wordt gezegd dat Mark Ruffalo in aanmerking komt voor een rol in de Parasite serie. Dit nieuws is nog niet bevestigd door HBO.

Collider meldt dat Ruffalo is benaderd voor de hoofdrol. Het is nog niet duidelijk of HBO voor een Engelstalige remake van Parasite gaat of dat het een soort spin-off wordt. Parasite regisseur Bong Joon-ho werkt samen met collega-Oscarwinnaar Adam McKay aan de serie, die naar verwachting vijf of zes afleveringen zal beslaan.

In Parasite leven de werkloze Ki-taek en zijn gezin in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.