Martijn Lakemeier (De Oost) in muziekfilm Apollo

Martijn Lakemeier (De Oost) heeft een hoofdrol te pakken in de Nederlandse muziekfilm Apollo. Tevens zijn ook de andere castleden bekendgemaakt.

Onlangs zijn in Amsterdam de opnames van Apollo gestart. Het gaat hier om een muziekfilm van regisseur Aaron Rookus, bekend van de serie Zuidas en de film Een Goed LevenIn dit project staat een jonge millennial genaamd Paul Schipper centraal, welke een succesvol playlist-curator (iemand die onder andere playlists samenstelt) is bij muziekstreamingdienst Apollo, dat over de hele wereld populair is. Met zijn goede baan, intelligente vriendin en mooie huis leeft hij de droom van zijn generatie.

Wanneer er echter een teleurstellend gesprek plaats vindt – waardoor Paul zijn toppositie op het Apollo-kantoor in London op de tocht ziet komen te staan – begint een aaneenschakeling van situaties welke import-Amsterdammer Paul dwingen zichzelf en zijn leven eens onder de loep te nemen. Wat volgt is een muzikale stadsodyssee langs drugsdealende schoonzusjes, (te) trotse ouders uit de provincie, Scandinavische techmiljardairs, hippe barbecuefeestjes, literaire ex-geliefden, aandachtsgeile vrijwilligerswerkers, stampvolle concertzalen, gelovige leeftijdsgenoten, milieudemonstraties, losbandige nachtclubs, verleidelijke muziekmeisjes en opgebrande popsterren.

Muziekfilm Apollo met Martijn Lakemeier

De cast van Apollo bestaat naast Martijn Lakemeier uit namen als Claire Bender (Rundfunk, Spangas), Simon de Wit, Jesse Mensah (Flikken, Anne Plus), Flip Zonne Zuijderland (Anne Plus), Ariane van Vliet (De Patrick), Hanneke van der Paardt, Reinout Bussemakers (Quo Vadis, Aida?), Jake Isaac en Jennifer Welts (Niemand in de Stad).

Apollo zal worden geproduceerd door Laurette Schillings, Frans van Gestel en Arnold Heslenfeld van Topkapi Films (Instinct, Another Round, Mijn Vader is een Vliegtuig) en krijgt steun van het Nederlands Filmfonds (Production Incentive en Screen NL) en het CoBO fonds. Tevens is BNNVARA betrokken als co-producerende omroep. Het scenario van de film is geschreven door Wander Theunis. Distributeur Gusto Entertainment zal Apollo in het najaar van 2022 in de bioscopen uitbrengen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter