Marvel Studios krijgt eind 2020 de Daredevil rechten terug

Na Ben Affleck en Charlie Cox, zou de rol van Daredevil mogelijk binnenkort door een nieuwe acteur gespeeld worden. Aan het einde van het jaar kan de held eindelijk weer gebruikt worden door Marvel Studios en is er de mogelijkheid dat Daredevil in het MCU zal verschijnen.

Dankzij een update van de #SaveDaredevil-campagne worden fans eraan herinnerd dat over nog maar zes maanden Marvel Studios de rechten terugkrijgt van de superheld. Nadat de film- en televisierechten van de Daredevil-franchise in 2013 van Fox naar Marvel waren teruggekeerd, kondigde de studio aan dat het het personage opnieuw zou verschijnen als onderdeel van een reeks Netflix-series rond de superhelden in New York City. Daredevil seizoen 1 verscheen in 2015 en werd alom geprezen.

De serie kreeg nog twee seizoenen voordat deze in november 2018 werd geannuleerd, na het nieuws dat Disney zijn eigen streamingdienst aan het ontwikkelen was om te concurreren met Netflix. Alle Marvel/Netflix-series (inclusief Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en The Punisher) werden rond die tijd snel achter elkaar geannuleerd. Vanwege een clausule in de deal van Marvel en Netflix kan Disney de personages uit die serie echter pas twee jaar na hun annulering gebruiken. En dat betekent dat Marvel de rechten van Daredevil in november van dit jaar weer krijgt.

Screen Rant wijst erop dat Marvel op dat moment ook de rechten weer krijgt van Luke Cage en Iron Fist. Die shows werden in oktober 2018 stopgezet. De rechten voor Jessica Jones en The Punisher zijn nog tot februari 2021 in handen van Netflix.

Wat de plannen van Marvel Studios precies zijn en of Daredevil in het MCU wordt opgenomen blijft nog even afwachten.