Marvel TV wordt afgesloten, resterende series nu onderdeel van Marvel Studios

Aangezien verschillende streamingdiensten en netwerken de afgelopen jaren zijn begonnen om de banden met Marvel TV te verbreken, sluit het bedrijf officieel zijn deuren. Terwijl Marvel TV hoofd Jeph Loeb zijn vertrek voorbereidt, zullen de resterende series die momenteel in productie zijn onderdeel worden van Marvel Studios. Dit meldt Deadline.

Een groot deel van het personeel wordt ontslagen, waarbij executives Cort Lane, Marsha Griffin, Mark Ambrose, Tom Lieber en Aimee Carlson allemaal worden getroffen door de sluiting van het bedrijf. Een deel van de groep die naar Marvel Studios verhuist om toezicht te houden op de laatste series, is onder meer SVP van Current Programming and Production Karim Zreik en leden van zijn team.

Nadat Netflix alle Marvel series heeft geannuleerd, debuteert het laatste seizoen van Hulu’s Runaways op vrijdag en annuleerde Freeform de serie Cloak & Dagger. De resterende series die worden overgedragen aan Marvel Studios bevat de live-actie adaptatie van Helstrom, de geanimeerde serie M.O.D.O.K., Howard the Duck, Hit Monkey en Tigra and Dazzler en ABC’s Agents of S.H.I.E.L.D. De tv-divisie van Marvel heeft dinsdag in een verklaring aangekondigd:

“The decision has been made to complete Marvel TV projects that are currently in production, but not continue with any further development.” 

Het tv-universum voor Marvel begon goed, ontving lovende recensies van critici en publiek en kreeg een sterk kijkerspubliek, maar ondanks grote navolgingen voor veel van de series is de populariteit aan het dalen. Toen het werd aangekondigd dat Loeb aan het einde van het jaar de divisie zou verlaten, werd het duidelijk dat het einde in zicht kwam.