Marwan Kenzari als Jafar in live-action Aladdin film?

Het gerucht gaat dat de Nederlands-Tunesisch acteur Marwan Kenzari mee zal spelen in de aankomende live-action verfilming van Aladdin. Hij zou de rol van slechterik Jafar gaan vertolken. Tevens zou Nasim Pedrad gecast zijn als Mara, een vriendin van Jasmine. Dit personage is speciaal voor de film geschreven.

Kenzari was eerder te zien in Nederlandse films als films als Hartenstraat en Rabat, maar ook de Hollywood film The Mummy. Tevens won hij een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in Wolf.

Het was al eerder bekend dat Mena Massoud Aladdin gaat spelen en Naomi Scott de rol van Jasmine zal gaan vertolken. Tevens is Will Smith te zien als Genie.

In Guy Ritchie’s Aladdin moet het muzikale element uit het origineel worden behouden. De animatiefilm uit 1992 werd geregisseerd door Ron Clements en John Musker (The Little Mermaid, Hercules, Treasure Planet, The Princess and the Frog en Moana). De stemmencast bestond uit onder andere Robin Williams, Scott Weinger, Jonathan Freeman, Linda Larkin en Frank Welker. Aladdin won twee Academy Awards: één voor beste originele soundtrack, en de andere voor het originele nummer “A Whole New World.” De film kreeg daarnaast twee direct-to-video sequels, The Return of Jafar en Aladdin and the King of Thieves.