Masters of the Air | Apple bestelt Band of Brothers & The Pacific vervolg

The Hollywood Reporter heeft laten weten dat Apple officieel Masters of the Air heeft aangekondigd, een vervolg op de HBO-oorlogsminiseries Band of Brothers en The Pacific van Tom Hanks en Steven Spielberg.

De serie is geschreven door Brothers-verteraan John Orloff en werd oorspronkelijk besteld door HBO in 2013 na de lovende kritieken die de twee vorige series hadden. De bronnen van de site melden dat het premium-kabelnetwerk besloot het project door te geven vanwege het forse budget van $250 miljoen dat eraan was verbonden en dat het grootste deel van hun financiële succes afkomstig was van de verkoop van thuismedia, nu een worstelende markt dankzij streaming.

Het vervolg, voornamelijk gebaseerd op de non-fictie-roman van Donald L. Miller “Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fighter the Air War Against Nazi Germany,” zal het verhaal van de luchtoorlogen in WO II vertellen door de ogen van mannen van de Achtste luchtmacht, ook bekend als de Mighty Eighth. Hanks en Spielberg produceren de serie naast Gary Goetzman voor Hanks en Goetzman’s Playtone en Spielberg’s Amblin Television.

Band of Brothers werd uitgezonden in 2001 en werd genomineerd voor 20 Primetime Emmy Awards, won zeven waaronder Outstanding Miniseries, terwijl hij ook de Golden Globe won voor Best Miniseries of Motion Picture Made for Television. The Pacific werd uitgezonden in 2010 en werd genomineerd voor 24 Primetime Emmy Awards en won acht waaronder Outstanding Miniseries.