Matt Ryan wil Constantine crossover met DC-films

Het eerste seizoen van de NBC-serie Constantine bleek eerder plotseling maar dertien afleveringen te krijgen. Toch hoopt de zender dat de kijkcijfers zullen toenemen. Hoofdrolspeler Matt Ryan lijkt hoopvol en sprak in een interview over een crossover met het DC-filmuniversum en het acteren naast Ben Afflecks Batman en Henry Cavills Superman. Hij zei:

“I’m not sure. The show’s made by Warner Bros., which has the deal with DC, and it’s licensed to NBC, so I don’t know how the ins and outs of that work. But as an actor, how amazing would that be to do a crossover?”

Op dit moment lijkt een crossover tussen de films en series van Warner Bros. en DC erg onwaarschijnlijk, daar meermaals liet DC-baas Geoff Johns weten dat de films en series in aparte universa bestaan.

Matt Ryan speelt in de titelrol van Constantine. Verder zijn er rollen voor Lucy GriffithsHarold Perrineau en Charles Halford.

De serie gaat over het personage John Constantine, een demonenjager en meester van het occulte. Hij gebruikt zijn kennis om het op te nemen tegen het bovennatuurlijke kwaad, maar wanneer zijn ziel tot de hel veroordeeld wordt geeft hij zijn strijd op. Maar wanneer hij erachter komt dat Liv, de dochter van één van zijn oudste vrienden, wordt opgejaagd door demonen keert hij terug. Liv en Constantine gaan samen een team vormen om deze demonen voor altijd te verslaan.

De pilot van Constantine is geschreven door David S. Goyer (Batman Begins, Man of Steel) en Daniel Cerone (The Mentalist). De pilot zal geregisseerd worden door The Descent’s Neil Marshall. De serie is gebaseerd is op de Hellblazer stripboeken van uitgeverij Vertigo, bedacht door Alan Moore, Steve Bissette en John Totleben. Hij verscheen voor het eerst in DC’s ‘Swamp Thing’ in 1985, waarna hhij zijn eigen serie kreeg, ‘Hellblazer’ genaamd.