Premièreverslag | Mees Kees Langs de Lijn

Op 26 november ging Mees Kees Langs de Lijn in première in Cinemec Utrecht. Sandro en Martijn stonden ook langs de lijn. Ze waren aanwezig op de groene loper om de cast van de film te interviewen! We spraken o.a. Sanne Wallis de Vries, Tim Haars, Maarten Heijmans en Leendert de Ridder.

Titel: Mees Kees Langs de Lijn
Regisseur:
Aniëlle Webster
Cast: Leendert de Ridder, Sanne Wallis de Vries, Raymonde de Kuyper
Scenario: Tijs van Marle
Genre:
Familiefilm, Kinderfilm
Te zien: 7 december in de bioscoop

Verhaal

De school van Mees Kees doet mee aan een toekomstproject. Alle creatieve ideeën van Mees Kees en zijn klas ten spijt, heeft directrice Dreus haar eigen ideeën over de invulling van het project. Zij wil dat klas 6B mee doet  aan het schoolvoetbaltoernooi, maar Mees Kees weet niets van voetbal en zelf voetballen kan hij al helemaal niet. Wat begint als een leuke uitdaging, eindigt in chaos als de moeder van Mees Kees ziek wordt. Dreus vervangt hem als voetbalcoach, terwijl Mees zijn best doet om de zaakjes thuis op orde te krijgen. Gelukkig kan Mees bij uitdagingen altijd rekenen op zijn energieke leerlingen, die met hun creativiteit, humor en enthousiasme alles op weten te lossen!

Mees Kees langs de lijn is een Nederlandse familiefilm uit 2016, geregisseerd door Aniëlle Webster. Het is het derde vervolg op de film Mees Kees. Deze films zijn gebaseerd op de boekenreeks Mees Kees van Mirjam Oldenhave.