MeJane | Alles wat je moet weten

Waar Netflix en Videoland werken met een maandabonnement zijn er ook diensten waar je per film betaalt. Een voorbeeld daarvan is MeJane, waarbij je films kunt huren. Hoe deze Video on demand aanbieder werkt lees je in het onderstaande artikel.

Wat is MeJane?

MeJane kan gezien worden als een soort online videotheek. Je kunt er namelijk films huren die je vervolgens via een computer, smartphone of smart tv kunt bekijken.

Moviepoints

Bij MeJane kun je op twee manieren betalen, namelijk met euro’s en moviepoints. Deze moviepoints zijn te verkrijgen met een cadeaukaart. Betalen kan op meerdere manieren, namelijk iDeal, Creditcard, SMS, telefonisch, via een Paysafecard of met Paypal.

Kosten

Films kosten bij MeJane tussen de €2,99 en €5,99 per stuk. Zover wij konden zien is er geen sprake van aanbiedingen of tijdelijk afgeprijsde films.

MeJane films

Er zijn op MeJane verschillende soorten films te huur. Dit gaat van actie tot horror en van komedie tot drama. Je zou kunnen zeggen dat er voor iedere gebruiker wel wat bijzit. Al bestaat het aanbod wel voornamelijk uit mainstream films. Je hoeft dus geen cultklassiekers of zeldzame titels te verwachten. Ondanks dat vrijwel geen een streamingdienst zich aan obscure titels waagt valt op dat bij MeJane ook veel klassiekers ontbreken. Zo zitten films als The Godfather, Once Upon a Time in the West en Goodfellas niet in de collectie. Dit terwijl ze bij Pathé Thuis wel beschikbaar zijn.

In tegenstelling tot Pathé Thuis bevat MeJane wel een erotiek gedeelte, genaamd ‘nachtclub 18+’.

Recensie

MeJane is een vrij handige online videotheek met een leuk aanbod. De interface is redelijk overzichtelijk en ook de zoekfunctie werkt prima. Wel zijn de films in verhouding tot andere diensten vrij prijzig. Daarbij is ook het aanbod niet bijzonder groot. Prima geschikt voor mensen die af en toe een film willen kijken en geen zin hebben in een abonnement. Liefhebbers van een specifiek genre kunnen beter een andere dienst gebruiken.

Positief

  • Redelijk filmaanbod
  • Ook beschikbaar op smart tv en mobiele apparaten

Negatief

  • Vrij prijzigVOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter