Mensen onwel tijdens voorstelling Franse horror Raw

De Franse kannibalen horror Raw maakte heel wat los tijdens de vertoning op het Toronto Filmfestival. Er waren namelijk drie bezoekers onwel geworden vanwege de heftigheid van de film. Ryan Werner, verantwoordelijk voor de promotie van de film, bracht het volgende nieuws naar buiten:

“An ambulance had to be called to the scene as the film became too much for a couple patrons,”

Aldus Werner. Hierdoor leek het in eerste instantie een slechte promotie stunt, maar ook het festival zelf heeft aangegeven er bezoekers onwel zijn geworden:

“Incidents like this sometimes happen at TIFF screenings. The safety and security of all our patrons and guests is a priority for TIFF and any situation where an audience member is feeling unwell is handled with care and due professionalism by our venue teams.”

Met name de scene waarin een vinger wordt gegeten was voor veel kijkers te heftig. Regisseuse en scenariste Julia Ducournau gaf echter aan dat ze hoopte dat mensen de film desondanks toch zullen bekijken.

In de film zien we een vegetarisch meisje dat tijdens een ontgroeningsritueel een rauwe konijnenlever moet eten. Dit heeft als gevolg dat ze langzaamaan in een kannibaal begint te veranderen.

Raw horror

Iedereen in Justine’s familie is dierenarts en vegetariër. Op haar zestiende is ze een briljante en veelbelovende studente. Als ze begint aan haar opleiding als dierenarts, betreedt ze een decadente, genadeloze en gevaarlijk verleidelijke wereld. Tijdens de eerste week van ontgroeningsrituelen probeert ze zich koste wat kost aan te passen, ook al dwaalt ze af van haar familieprincipes, wanneer ze voor de eerste keer rauw vlees eet. Maar er wachten nog meer verschrikkingen.

Hoofdrollen zijn er voor Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Naït Oufella, Laurent Lucas, Joana Preiss.

De film is geschreven en geregisseerd door Julia Ducournau.

Het is nog niet bekend of Raw (ook wel bekend als Grave) naar de Nederlandse bioscopen komt.