Metropolis serie van Mr. Robot bedenker Sam Esmail in de maak

NBCUniversal heeft de opnames aangekondigd van een nieuwe sci-fi tv serie gebaseerd op Metropolis, de klassieke film uit 1927. De productie zal plaatsvinden in Melbourne, Australië. De Metropolis serie zal geproduceerd worden door Sam Esmail, die eerder al werkte aan Mr. Robot en Homecoming.

De serie zal het grootste project ooit zijn dat plaats zal vinden in Victoria, een staat die de laatste jaren veel in creatieve projecten investeert. Het zal gebruik maken van geavanceerde filmtechnologie. Zo wordt voor deze serie een van de grootste ‘LED volumes’ filmsets gebouwd. Deze tool is vooral bekend van de opnames van de Star Wars serie The Mandalorian. Het betreft een filmset waarbij achtergrondbeeld in real time geprojecteerd kan worden achter de acteurs.

“With this industry-leading infrastructure capability, we’re putting Victoria at the forefront of the global screen industry. Together with the recent addition of our new super sound stage, this will make Victoria the go-to place for ambitious screen productions.”

Danny Pearson, Minister van Creatieve Industrieën in Victoria

Details over het plot van de Metropolis serie zijn nog niet bekend.

Metropolis serie in de maak

De Fritz Lang film Metropolis staat bekend als een van de meest invloedrijke films ooit gemaakt, en is een hoeksteen van moderne sciencefiction. Oorspronkelijk uitgebracht in 1927 en gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1925. Het verhaal draait om een futuristische dystopische maatschappij, waar de heersende klasse leeft in wolkenkrabbers terwijl het proletariaat werkt in ondergrondse fabrieken om de wereld boven hen van energie te voorzien.

Metropolis staat bekend als een werk van Duits Expressionisme, een artistieke beweging die in Duitsland opbloeide tijdens de Weimar Republiek. Heel veel sciencefiction media leent visueel en thematisch van de Fritz Lang film. Zo creëerde de Japanse artiest Tezuka de manga Metropolis in 1949, wat in 2001 weer verfilmd werd tot een anime film. Ook zijn er verschillende toneelstukken op het verhaal gebaseerd. De mechanische persoon uit de Fritz Lang film wordt ook gezien als een direct invloed op het ontwerp van het personage C-3PO uit Star Wars.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter