Michael Caine stopt met acteren, of toch niet?

In een recent interview zou acteur Michael Caine hebben laten weten dat hij van plan was te stoppen met acteren. Daarmee zou zijn nieuwste film Best Sellers ook meteen zijn laatste filmrol bevatten. Nu spreekt de 88-jarige acteur die bewering echter tegen. Het nieuws dat hij zou stoppen lijkt dus te gaan om een grapje, of journalisten hebben zijn commentaar overdreven of verkeerd geïnterpreteerd.

Volgens bepaalde bronnen zou Michael Caine op dit moment naar twee filmscripts kijken. In een interview met Variety bevestigde hij zelf dat hij momenteel niet van plan is te stoppen met acteren. Wel herhaalde hij dat hij op zijn hoge leeftijd minder makkelijk aan filmrollen komt. Al decennia lang heeft Caine overwogen te stoppen met acteren, maar dat is er nooit van gekomen.

“I never did retire. I mean I’m 88 – people are not knocking at my door trying to give me a script. But occasionally there is a part. If I retired at 65, I would never have won an Academy Award [for ‘Cider House Rules’], I would never have done a picture with Jack Nicholson and would not have done all those [Batman] movies with Christopher Nolan.”

Op Twitter lied Michael Caine nogmaals weten dat hij nog niet met pensioen is, om dit misverstand weg te halen.

Fans van Michael Caine kunnen voor nu dus opgelucht ademhalen. Dit kan betekenen dat Now You See Me 3 alsnog gemaakt zou kunnen worden, met een rol van Caine. De kans lijkt ook groot dat Michael Caine te zien zal zijn in een toekomstig Christopher Nolan project, zoals Oppenheimer in 2023.


Dit artikel is een update van een eerder nieuwsbericht. Lees hieronder het oorspronkelijke bericht


De 88-jarige acteur Michael Caine heeft aangekondigd dat hij stopt met acteren. Zijn nieuwste film Best Sellers ging in september in première. Volgens Caine zal dit ook meteen zijn laatste filmrol zijn, na in meer dan 130 films te hebben gespeeld. Hij maakte dit nieuws bekend in het radio programma Kermode and Mayo.

Veel jonge mensen zullen de acteur met zijn iconisch Brits accent kennen van verschillende moderne hits. Hij heeft meerdere keren samengewerkt met Christopher Nolan, in onder andere de Dark Knight trilogie, Tenet (2020) en Inception (2010). Andere bekende films van hem zijn Austin Powers in Goldmember (2004), Now You See Me (2013) en Kingsman: The Secret Service (2014). Caine maakte zijn filmdebuut echter al in 1950, met kleine rolletjes in Britse films. Zijn doorbraak kwam met de oorlogsfilm Zulu (1964) als Luitenant Gonville Bromhead. Daarna was hij ook te zien in klassiekers als The Italian Job (1969) en A Bridge too Far (1977), een film die gedeeltelijk in Nederland is opgenomen.

Niet alle films uit zijn carrière zijn even goed ontvangen. Zo was hij ook te zien in Jaws: The Revenge (1987), een van de meest beruchte film sequels aller tijden. Caine noemde dit een van zijn slechtste films. Door de opnames kon hij ook niet zijn Oscar voor Hannah and Her Sisters (1986) in ontvangst nemen. Het positieve van deze filmrol was volgens hem wel weer dat hij met zijn loon een mooi huis voor zijn moeder kon kopen.

Het interview fragment waarin Michael Caine het einde van zijn filmcarrière bespreekt is hier te luisteren.

“Funnily enough, it has turned out to be what is my last part really. Because I haven’t worked for two years, and I have a spine problem which affects my legs so I can’t walk very well, so… And I also wrote a book, a couple of books, which were published and were successful, so I’m now not an actor, I’m a writer. Which is lovely, because as an actor you have to get up at half past six in the morning and go to the studio. As a writer, you start writing without leaving the bed!”

“I think it would be [my last picture], yeah. There haven’t been any offers honestly for two years, because nobody’s been making any movies I wanna do. Also, you know I’m 88. There’s not exactly scripts pouring out with a leading man that’s 88, you know?”

Michael Caine is in Best Sellers te zien naast onder meer Aubrey Plaza, Ellen Wong en Scott Speedman. Hoewel Michael Caine het nieuws niet met absolute zekerheid meldt kunnen we er van uitgaan dat het zijn laatste film zal zijn. Opvallend genoeg is zijn personage Harris Shaw een schrijver met een drankprobleem. Eén van Michel Caine´s redenen om te stoppen met acteren is omdat hij zich op zijn leeftijd meer wil richten op schrijven. In het interview vertelt Caine ook dat dit de eerste keer is dat hij een alcoholist speelt. In eerdere interviews is de acteur zeer open geweest over zijn eigen drankprobleem. Dat hij zo´n lange carrière en ùberhaupt zo´n lang leven heeft gehad dankt hij grotendeels aan de steun van zijn vrouw Shakira Baksha (Caine) in moeilijke tijden.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter