Michael J. Fox verliest strijd tegen Parkinson

Michael J. Fox is bekend van films als Back to the Future, Secret of my Success en Bright Lights Big City en wordt gezien als een vrolijke en spontane acteur. Zijn wereld stond op z’n kop, toen hij net dertig was. Hij liet zich namelijk onderzoeken omdat hij een raar trekje met zijn vinger deed. Na een jaar vol onderzoeken kreeg hij te horen dat hij lijdt aan de ziekte van Parkinson. Michael J. Fox wist zijn ziekte te verbergen toen hij aan de serie Spin City werkte. Maar zeven jaar later wist de hele wereld het. Vanaf dat moment stopte hij met acteren en werd een spreekbuis voor de ziekte van Parkinson.

Een paar jaar geleden keerde Fox terug met The Michael J. Fox Show, waarin hij een nieuwslezer met Parkinson speelt. Tevens nam hij een rol aan in de serie The Good Wife. Nu komen er steeds meer berichten dat het steeds slechter met Fox gaat. Volgens de website Radar Online is hij nog maar een schim van de man die hij was. Fox zou met moeite nog een auto in kunnen komen:

“It was heartbreaking. Michael’s bravery knows no bounds. But as the disease takes its toll on his body, even he is beginning to see that his battle is a losing one.”Michael J. Fox parkinson

De prognose is dat Fox binnenkort in een rolstoel zal komen. Hij kan zelfs te maken krijgen met verschijnselen van dementie. Ondanks dit heeft hij zijn gevoel voor humor gehouden. Tijdens een van zijn speeches bij een Parkinson galadiner wist hij te vertellen dat hij zijn tanden poetst met een elektrische tandenborstel en dat terwijl hij er geen heeft. Zijn Michael J. Fox foundation voor Parkinson onderzoek heeft 450 miljoen dollar weten binnen te halen. Hij liet weten:

“I was in a unique place with the opportunity to help others.”

Vorig jaar was Fox nog te zien als Marty McFly bij Jimmy Kimmel:

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter

michael j fox overleden