Michael Keaton weer als Batman in The Flash film?

De DC Extended Universe solo Flash film is nu bijna vijf jaar in de maak en heeft een aantal schrijvers en regisseurs zien komen en gaan. Nu de film op het goede spoor lijkt met Andy Muschietti achter de camera, heeft The Wrap laten weten dat de film de terugkeer zal zien van Michael Keaton als Batman!

Bronnen melden dat de 68-jarige acteur momenteel in gesprek is met Warner Bros. om zijn rol te herhalen voor het langverwachte project in een poging om het publiek kennis te laten maken met het concept van het multiversum. Volgens de site bevinden de onderhandelingen zich in “een zeer vroege stadium”. Het multiversum is een concept dat groot onderdeel is van DC Comics, waarbij The CW’s Arrowverse het idee gebruikte om Supergirl te verbinden met de andere series en te helpen bij de jaarlijkse crossover-evenementen. Het netwerk gebruikte dit evenement ook om de wereld van het kleine scherm te verbinden met het grote scherm toen Ezra Miller‘s Flash een ontmoeting had met de versie van Grant Gustin en het bestaan ​​van Justice League en Wonder Woman bevestigde.

Het is momenteel niet bekend hoe het script omgaat met het idee van het multiversum, vooral in toekomstige DCEU-films. Bronnen bevestigen verder dat Keaton, 30 jaar nadat we hem voor het laatst zagen in de rol, Matt Reeves’ langverwachte The Batman niet zal beïnvloeden. Bovendien voegt The Hollywood Reporter eraan toe dat Keaton, als de gesprekken doorgaan, Batman in meerdere films zou kunnen spelen in de hoedanigheid van mentor, waarbij Batgirl een van de mogelijke projecten zou zijn.

Michael Keaton als Batman

Keaton nam voor het eerst de rol op zich in Tim Burton’s Batman uit 1989, die een kritische en commerciële hit bleek te zijn en de weg vrijmaakte voor de toekomstige films in het stripgenre. Hij keerde terug naar de rol in Batman Returns in 1992. Na het financiële succes en de aanhoudende positieve recensies begon de studio aan de ontwikkeling van een derde film, maar stopte nadat Burton werd vervangen door Joel Schumacher. Hij zou de regie nemen over Val Kilmer in Batman Forever en George Clooney in Batman & Robin.

Mocht de deal van Keaton worden afgerond en de filmmakers doorgaan het multiversumconcept, dan is het de bedoeling dat The Flash fungeert als een direct vervolg op Batman Returns.

The Flash zal op 1 juli 2022 in de bioscoop verschijnen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter