Michael Mann maakt releasedatum Heat 2 bekend

Regisseur Michael Mann maakt zijn debuut als romanschrijver met literair vervolg op zijn legendarische misdaadfilm Heat. Het boek, getiteld Heat 2, is mede geschreven door Mann en Edgar-winnaar Meg Gardiner en zal op 9 augustus in de schappen liggen.

De hoofdrollen in de film werden gespeeld door Al Pacino, Robert De Niro, Tom Sizemore, Jon Voight en Val KilmerHeat 2 zal dienen als zowel een prequel als een vervolg, aangezien het verhalen zal bevatten die zich zowel in 1989 als in 2002 voordoen met de personages. De actiefilm uit 1995 was het eerste optreden van Pacino en De Niro samen op het scherm en Heat werd al snel een hit met een brutowinst van 187,4 miljoen aan de kassa. Bekijk de Heat 2 trailer hieronder.

Hoewel Heat 2 in eerste instantie slechts een roman zal zijn, staat Mann open voor een live-action adaptatie als film of als televisieserie.

Heat 2 

Heat is een misdaaddrama uit 1995, geschreven en geregisseerd door Michael Mann. De film volgt het conflict tussen een LAPD-detective, gespeeld door Pacino, en een carrièredief, gespeeld door De Niro, en laat ook het effect zien op hun professionele relaties en persoonlijke leven.

Neil McCauley (Robert De Niro) is een dief, maar dan wel een van de allerbesten. Zijn levensfilosofie is dat je in het leven nergens aan gehecht moet raken. Hij heeft een heel team om zich heen van criminelen. Ze zien er echter uit alsof ze goed betaalde banen hebben. Zelfs detective Vincent Hanna (Al Pacino) is ervan onder de indruk. Hij raakt echter geobsedeerd door McCauley en wil hem perse uit de roulatie halen. Vlak voor de grootste vangst ooit voor McCauley probeert Hanna hem in te rekenen.

Mann schreef het originele script voor Heat in 1979, gebaseerd op de achtervolging van politieagent Chuck Adamson uit Chicago, de crimineel Neil McCauley, naar wie het personage van De Niro is vernoemd. Het script werd voor het eerst gebruikt voor een televisiepilot ontwikkeld door Mann, die de televisiefilm L.A. Takedown uit 1989 werd nadat de pilot geen serieorder had ontvangen. In 1994 herzag Mann het script om er een speelfilm van te maken, in coproductie met Art Linson.

De hoofdrollen in de film werden gespeeld door Al Pacino, Robert De Niro, Tom Sizemore, Jon Voight, Val Kilmer, Ashley Judd en Natalie Portman.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter