Mickey Rourke noemt Tom Cruise ‘irrelevant’ en bekritiseert zijn acteertalent

Tom Cruise is volgens Mickey Rourke ’irrelevant’ als acteur. Dat zei hij in een interview met Piers Morgan. Cruise is een wereldwijde superster sinds de jaren tachtig, toen hij de hoofdrolspeler was van films als Risky Business en Top Gun. Zijn carrière heeft sindsdien natuurlijk veel ups en downs gekend, maar Cruise is momenteel weer ‘hot’ dankzij het blockbuster-succes van Top Gun: Maverick, dat tot nu toe meer dan $ 1 miljard heeft opgebracht aan de wereldwijde box office.

Het succes van Top Gun: Maverick zet inderdaad een kroon op een nieuwe periode van succes voor Cruise. Nadat hij in de jaren 2000 wat van zijn invloed had verloren, mede dankzij zijn excentrieke openbare gedrag en controversiële associatie met Scientology, vond Cruise in de jaren 2010 zichzelf opnieuw uit door een reeks actiefilmhits, waaronder verschillende Mission: Impossible-films. Een belangrijk onderdeel van Cruise’s latere carrière is natuurlijk zijn stuntwerk, waarbij hij een reeks gevaarlijke filmuitdagingen aanging, zoals bungelen van wolkenkrabbers, uit vliegtuigen springen en crossmotoren van kliffen rijden. Deze waaghalsversie van Cruise is enthousiast omarmd door het publiek, waardoor hij zichzelf opnieuw kan bevestigen als een filmster.

Niet iedereen is onder de indruk van Cruise en zijn blijvende vermogen om publiek naar de bioscopen te trekken. Een acteur die zich over Cruise heeft uitgelaten is Rourke, die onlangs bij Piers Uncensored verscheen. Rourke zei:

“That doesn’t mean s–t to me. The guy’s been doing the same effing part for 35 years. I got no respect for that. I don’t care about money and power.”

Rourke is meer gecharmeerd van de oudere garde acteurs:

“I care about, when I watch Al Pacino work, and Chris Walken and De Niro’s early work. Richard Harris’ work, Ray Winstone’s work. Monty Clift. Brando back in the day. And a lot of guys that just tried to stretch as actors. … I think [Cruise] is irrelevant in my world.”

Mickey Rourke over Tom Cruise

Met $ 1,18 miljard aan de wereldwijde box office en bijna $ 600 miljoen in de VS, is Top Gun: Maverick de meest winstgevende film van 2022 en de grootste film uit Cruise’s carrière. Hoewel Paramount geen vervolg op Top Gun: Maverick heeft aangekondigd, liet mede-acteur Miles Teller onlangs weten dat hij al gesprekken heeft gehad met Cruise over de volgende film. Zelfs zonder een vervolg heeft Cruise meer blockbusters in de planning, zoals het tweedelige Mission Impossible: Dead Reckoning dat in 2023 en 2024 zal verschijnen.

Rourke speelt ondertussen de hoofdrol in Roman Polanski’s nieuwe film The Palace. Rourke won de Bafta voor Beste Acteur en werd genomineerd voor een Oscar voor zijn vertolking van een ouder wordende worstelaar in de film The Wrestler uit 2008.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter