Microsoft ontkent geruchten van een Halo film

Eerder berichtten we dat Microsoft opnieuw zou werken aan een Halo film, welke door Ridley Scott geproduceerd zou gaan worden. Dit zou echter niet juist zijn. In een statement liet Microsoft weten, dat er niet gewerkt wordt en niet gewerkt zal worden aan een verfilming van de populaire spellenreeks:

“We plan to continue telling the Halo story through innovative channels, but there are no plans for a Halo motion picture.”

Het innovatieve kanaal waaraan Microsoft refereert, is de door Steven Spielberg geproduceerde serie op XBox Live.

Al in 2005 probeerde Microsoft een Halo film te maken. Alex Garland schreef het script. Fox en Universal gingen samenwerken aan de film en Peter Jackson werd aangetrokken als producent. Vervolgens zou Neill Blomkamp de film regisseren. Maar dat liep allemaal anders dan gepland, en Blomkamp vond het achteraf een verschrikkelijke ervaring:

“I’ll never ever work with Fox ever again because of what happened to ‘Halo.’”

Halo film

Halo is een sciencefiction-spelfranchise ontwikkeld door Bungie en uitgegeven door Microsoft Studios. De spellen worden gerekend tot de beste first-person shooters op een spelcomputer ooit uitgegeven. Na het succes van de hoofdtrilogie volgden meerdere andere spellen, boeken en twee stripromans.

De hoofdserie is gebaseerd op het verhaal van Master Chief en een AI genaamd Cortana. De Master Chief helpt de mensheid in het vechten tegen de Covenant, een alliantie van verschillende alienrassen. De naam “Halo” refereert aan de Halo-ringen die ontwikkeld zijn om de Flood uit te roeien.

Van de spellen zijn wereldwijd meer dan 65 miljoen exemplaren verkocht. Halo 3 had een omzet van $170 miljoen in de eerste 24 uur. Halo: Reach verbrak dit record door op de eerste dag een omzet van $ 200 miljoen te behalen. Op zijn beurt scherpte Halo 4 dit record aan door binnen 24 uur een omzet te genereren van $ 220 miljoen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter