Midsomer Murders vanaf 14 april te zien op BBC First

Midsomer Murders is een Britse detectiveserie, die zich afspeelt in het fictieve Engelse graafschap Midsomer. Inmiddels bestaat de reeks uit 22 seizoenen, maar BBC First gaat de populaire Britse serie vanaf het eerste seizoen uitzenden, met dagelijkse afleveringen vanaf 14 april.

Midsomer Murders

Midsomer Murders speelt zich af in het fictieve Engelse graafschap Midsomer. In de pittoreske dorpjes van Midsomer, die doen denken aan Agatha Christies Miss Marple en haar St. Mary Mead, vinden met enige regelmaat moorden plaats. De moorden en een heel scala aan andere misdaden moeten worden opgelost door de rechercheurs Barnaby en Troy, die achter de façade van de op het oog idyllische dorpsgemeenschap duiken er dingen op die het daglicht niet kunnen verdragen.

De serie heeft twee hoofdrolspelers gehad – vanaf de première in 1997, John Nettles als Detective Chief Inspector (DCI) Tom Barnaby, tot zijn pensionering in februari 2011. Vervolgens kwam Neil Dudgeon als DCI John Barnaby, Tom’s jongere neef. Beide hoofdrolspelers hebben een lijst met ondersteunende acteurs die naast hen hebben gewerkt, waaronder Gavin Troy, Jane Wymark, Barry Jackson, Daniel Casey, John Hopkins, Jason Hughes en Gwilym Lee, Nick Hendrix.

Midsomer Murders is een Britse detectiveserie van de zender ITV en is gebaseerd op de romans van Caroline Graham over inspecteur Barnaby. De serie ging in première op 27 maart 1997. Inmiddels bestaat de reeks uit 22 seizoenen, waarvan seizoen 15 tot en met 22 nu te zien zijn op NPO Plus.

Midsomer Murders seizoen 1 is vanaf 14 april 2022 vanaf 19.00 uur te zien op BBC First.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter