Miss Saigon de musical slechts één avond in de bioscoop

De legendarische Miss Saigon is in oktober slechts één avond over de hele wereld in de bioscoop te zien. The 25th Anniversary Gala Performance is een registratie van de spectaculaire, uitverkochte galavoorstelling in het Prince Edward-theater in Londen, 25 jaar na de première, met optredens van de originele cast. Het is een eenmalige vertoning op donderdag 20 oktober om 19 uur in 15 steden. Onder andere Pathé en Vue zullen de registratie vertonen. Kijk hier of jouw bioscoop deze ook vertoont!

Miss Saigon de musical slechts één avond in de bioscoop

Miss Saigon film in de bioscoop

Dit epische liefdesdrama vertelt het tragische verhaal van de jonge prostituee Kim, die door de oorlog haar ouders heeft verloren en verliefd wordt op de Amerikaanse soldaat Chris. Hun levens worden echter weer gescheiden door de val van Saigon.

The 25th Anniversary Gala Performance van Miss Saigon ziet tevens een toegift van de originele cast (Jonathan Pryce en Lea Salonga). Deze veelgeprezen nieuwe productie werd door de Daily Telegraph omschreven als ‘een bijzonder opwindende, majestueuze en aangrijpende musical met schitterende optredens’ en door de Daily Mail als ‘de beste musical aller tijden’.

De cast van deze versie bestaat uit Eva Noblezada, Alistair Brammer, Jon Jon Briones, Hugh Maynard, Tamsin Carroll, Kwang-Ho Hong, Rachelle Ann Go.

Miss Saigon is een musical van Claude-Michel Schönberg en Alain Boublil, met teksten van Richard Maltby Jr., gebaseerd op de opera Madama Butterfly van Puccini. De musical ging op 20 september 1989 in première in Londen.

Er wordt tevens al enige tijd gesproken over een filmadaptatie van het geliefde stuk. Regisseur Danny Boyle zou momenteel in onderhandelingen zijn voor het project. Eerder werd de adaptatie nog in verband gebracht met regisseur Lee Daniels, maar dat is dus niet meer het geval. Het is nog onduidelijk wie het script zal schrijven, maar het project zou snel gemaakt moeten worden onder begeleiding van het Les Misérables-team, bestaande uit Cameron Mackintosh, Tim Bevan en Eric Fellner.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter