Mogelijke vervanging Paul Walker voor Agent 47

Homeland acteur Rupert Friend is in gesprek om Paul Walker te vervangen als de ster van Agent 47. Walker was van plan de titelrol te spelen nadat de opnames van Fast and Furious 7 afgerond waren. Hij kwam echter recentelijk om het leven tijdens een auto-ongeluk.

Agent 47 dient als reboot van Hitman, welke uit 2007 stamt en Timothy Olyphant in de hoofdrol zag. Aleksander Bach gaat de film regisseren, op basis van een scenario door Kyle Ward, Skip Woods en Michael Funch. Woods schreef tevens de eerste Hitman film, welke meer dan 100 miljoen dollar wereldwijd opbracht. 20th Century Fox zal de film wereldwijd distribueren.

Friend, wie CIA-agent Peter Quinn speelt in de hitserie Homeland, heeft bijna een deal om de rol over te nemen van de beroemde huurmoordenaar met een tatoeage van een barcode achter op zijn hoofd.

Agent 47 toont een verandering voor Friend, wie eerder films als The Libertine, Pride and Prejudice, The Young Victoria en The Boy in the Striped Pajamas maakte. De Britse acteur is recentelijk klaar met de opnames van Meet Me in Montenegro van regisseur Alex Holdridge en zal vervolgens te zien zijn in David Mackenzie’s drama Starred Up.