Movies that Matter Festival 2020 online

Het Movies that Matter Festival komt dit jaar met een online editie. Door de coronacrisis kan het festival, dat van 20 t/m 28 maart zou plaatsvinden in Den Haag, geen doorgang vinden. Een selectie van de films, plus waar mogelijk nagesprekken met makers, komt vanaf vrijdag 20 maart online beschikbaar. Movies that Matter Festival werkt samen met Picl, de online zaal van de filmtheaters en Filmhuis Den Haag om het ​​online filmprogramma beschikbaar te maken.

Op moviesthatmatter.nl/festival komt het volledige overzicht van films die online beschikbaar zijn. Er worden mogelijk meer films toegevoegd, dus hou de website in de gaten. Artistiek directeur Margje de Koning:

“We zijn erg blij dat we op deze manier deze belangrijke films toch voor het publiek beschikbaar kunnen stellen. Uiteraard hebben we met pijn in het hart het festival met indrukwekkende gasten en mensenrechtenactivisten moeten annuleren, maar we kunnen nu met Picl een fantastisch online filmprogramma aanbieden.” 

Movies that Matter Awards

Ook is Movies that Matter verheugd te kunnen mededelen dat de films in de vier competities – ActivistCamera JustitiaDutch Movies Matter en Students’ Choice – alsnog mee zullen dingen naar de awards. De jury’s zullen de films online bekijken en via skype zich beraden over de winnaar. Op woensdag 25 maart worden de prijswinnaars bekend gemaakt via een persbericht en op de website van Movies that Matter.

Hoe werkt het?

De films van het Movies that Matter programma zijn vanaf vrijdag 20 maart beschikbaar via Picl. Sommige films zijn maar een paar dagen te bekijken, andere zijn langer beschikbaar. Per film betaal je 8,50 euro en daarvoor heb je 48 uur toegang tot de film. De inkomsten per verkochte view gaan naar Movies that Matter en Filmhuis Den Haag. Met iedere view steun je dus het festival en het filmtheater.

Meer informatie: picl.nl