My Brilliant Friend seizoen 3 vanaf 28 februari op HBO Max

My Brilliant Friend seizoen 3 zal vanaf 28 februari 2022 te zien zijn op HBO Max. My Brilliant Friend is de verfilming van de immens populaire roman L’ Amica Geniale van Elena Ferrante. Er verschijnen acht afleveringen waarin Ferrante’s derde roman Those Who Leave and Those Who Stay wordt geadapteerd. Het derde seizoen speelt zich af in de jaren 70 en tussen Napels, Pisa, Florence en Urbino. De voorgaande seizoenen van My Brilliant Friend staan in Nederland op NPO Plus. Bekijk hieronder de trailer.

Klik hier of hieronder op de banner voor een abonnement op HBO Max en bekijk nu je favoriete films en series.

HBO Max

My Brilliant Friend seizoen 3

My Brilliant Friend seizoen 3 op HBO Max

My Brilliant Friend toont de evolutie van de levenslange vriendschap tussen twee Italiaanse vrouwen, Elena en Lila, vanaf hun kindertijd in het Napels van de jaren 50. Wanneer de belangrijkste vriendin in haar leven spoorloos verdwijnt, zet Elena Greco, een inmiddels bejaarde vrouw ondergedompeld in een huis vol boeken, haar computer aan en begint het verhaal van hun vriendschap te schrijven.

Aan de start van het derde seizoen krijgt Elena tijdens een presentatie van haar boek in Milaan te maken met een agressieve journalist. Ze wordt echter onverwacht te hulp geschoten door Nino, waarna ze beseft dat ze nog steeds gevoelens voor hem heeft en begint te twijfelen aan haar relatie met haar verloofde Pietro.

De hoofdrollen worden gespeeld door Gaia Girace, Margherita Mazzucco, Anna Rita Vitolo, Luca Gallone, Imma Villa, Alessio Gallo, Giovanni Amura, Francesco Serpico, Edu Rejón, Giulia Pica, Claudio Lardo, Mirko Setaro, Vittorio Ciorcalo, Giovanni Toscano, Eugenio Di Fraia, Rebecca Fanucchi, Iacopo Ricciotti, Daniele Cacciatore.

My Brilliant Friend (Italiaans: L’amica geniale) is een Italiaans- en Napolitaans coming-of-age-dramaserie gemaakt door Saverio Costanzo voor HBO, RAI en TIMvision. Vernoemd naar de eerste van vier romans in de romans-serie van Elena Ferrante, zal het hele literaire werk in vier seizoenen van acht afleveringen worden geadapteerd. De serie is een coproductie tussen de Italiaanse productiebedrijven Wildside, Fandango, The Apartment, Mowe en internationale filmgroepen Umedia en Fremantle.

De eerste twee afleveringen werden gepresenteerd op het 75e Internationale Filmfestival van Venetië in 2018. Het eerste seizoen ging in première op HBO op 18 november 2018 en op Rai 1 en TIMvision op 27 november 2018. Een tweede seizoen, gebaseerd op Ferrante’s tweede roman My Brilliant Friend: The Story of a New Name (Italiaans: L’amica geniale – Storia del nuovo cognome), en ging in première op HBO op 16 maart 2020.

Terwijl de eerste twee seizoenen werden geregisseerd door Saverio Costanzo, wordt het derde deel geregisseerd door de Italiaanse auteur Daniele Luchetti.

Het derde seizoen My Brilliant Friend gaat op 28 februari 2022 in première op HBO Max.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter