My Name Is Pauli Murray vanaf 1 oktober 2021 op Prime Video

Amazon Prime Video kondigt de trailer en releasedatum aan van My Name Is Pauli Murray. De documentaire zal zal 1 oktober 2021 uitkomen op Prime Video. Het volgt het leven van advocaat en activist Pauli Murray. Bekijk hieronder de trailer.

My Name Is Pauli Murray

My Name Is Pauli Murray

Vijftien jaar voordat Rosa Parks weigerde haar zitplaats in de bus af te staan, een decennium voordat het Amerikaanse Hooggerechtshof de ‘gescheiden-maar-gelijk’-wetgeving ongedaan maakte, was Pauli Murray al aan het vechten voor sociale rechtvaardigheid. Als baanbrekend advocaat, activist, priester en toegewijd memoire-schrijfster, gaf Murray vorm aan historische rechtszaken en het bewustzijn over ras en gendergelijkheid. Als Afro-Amerikaanse jongere, opgegroeid in het gesegregeerde Zuiden – die ook worstelde met bredere opvattingen over genderidentiteit – begreep Pauli hoe het was om te bestaan buiten eerder geaccepteerde categorieën en culturele normen. Zowel Pauli’s individuele levenspad als Pauli’s onvermoeibare inzet waren een voorbode van enkele van de meest politiek belangrijke kwesties van onze tijd. My Name is Pauli Murray, is een openhartig portret van die unieke en buitengewone reis, grotendeels in Pauli’s eigen woorden verteld.

De documentaire is geregisseerd door Betsy West & Julie Cohen en geschreven door West, Cohen, Talleah Bridges McMahon en Cinque Northern.

De film ging op 31 januari 2021 in wereldpremière op het Sundance Film Festival.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter