Mysterieuze The Batman poster leidt fans naar Riddler website

Een ARG (alternate reality game) voor Warner Bros. aankomende The Batman film lijkt aan de gang te zijn, met fans die een Riddler-website ontdekken die is gewijd aan de film en die voortdurend wordt bijgewerkt met nieuwe aanwijzingen.

Eerder deze week merkten fans op dat een bepaald display voor The Batman in bioscopen berichten bevatte. Na het combineren van de letters op het display met letters die eerder in een eerdere trailer voor The Batman waren gevonden, konden fans een bericht samenstellen met de tekst: “You are El Rata Alada”, wat zich vertaalt naar “You are the winged rat” in het Engels. Van daaruit werd de website rataalada.com ontdekt.

In het begin had de website niets anders dan een groen vraagteken, maar nadat regisseur Matt Reeves maandag een nieuwe afbeelding voor de aankomende film had gedeeld, werd de site bijgewerkt, dit keer met een reeks raadsels. De antwoorden op die raadsels zijn:

  • “Those who make me are likely to break me” — Law
  • “I can be easy or a dead end. Careful when you cross me.”— Street
  • “What’s black and blue and dead all over?” — Batman

Als ze alle drie correct zijn, krijgen spelers wat lijkt op een nep-politie-schets van Batman zelf, terwijl een tweede beloning beschikbaar is als je terugkeert naar de site nadat je de eerste drie raadsels hebt voltooid. Deze beloning geeft spelers deze keer een ander beeld met het bericht “Blijf waakzaam” opgenomen in een gecodeerde tekst, waarbij The Riddler belooft in de toekomst opnieuw te updaten.

The Batman en The Riddler

Het is meer dan een oproep… Het is een waarschuwing. Warner Bros. Pictures presenteert The Batman van regisseur Matt Reeves, met in de hoofdrol Robert Pattinson als Gotham City’s bekende misdaadbestrijder en zijn alter ego, de teruggetrokken miljardair Bruce Wayne. Twee jaar lang heeft Bruce Wayne de straten van Gotham City bewaakt als de Batman. Hij is een schrikbeeld voor criminelen geworden en heeft zo de duistere kant van de stad leren kennen. Met slechts een paar trouwe bondgenoten – Alfred Pennyworth (Andy Serkis) en inspecteur James Gordon (Jeffrey Wright) – in een stad waar corruptie hoogtij viert, staat de eenzame held voor de gewone burgers symbool voor wraak. Als een moordenaar het op sadistische wijze gemunt heeft op de elite van Gotham, leidt een spoor van cryptische aanwijzingen ‘World’s Greatest Detective’ naar de onderwereld, waar hij in contact komt met Selina Kyle/Catwoman (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepot/de Penguin (Colin Farrell), Carmine Falcone (John Turturro) en Edward Nashton/de Riddler (Paul Dano). Als het bewijs duidelijkere vormen begint aan te nemen, komen de grootse plannen van zijn tegenstander aan het licht. Batman moet nieuwe samenwerkingen aangaan, de dader ontmaskeren en afrekenen met het machtsmisbruik en de corruptie waar Gotham City al zo lang onder lijdt.

In The Batman zijn er hoofdrollen voor Robert Pattinson, Zoë KravitzJeffrey WrightPaul Dano,  John TurturroPeter Sarsgaard, Jayme Lawson, Andy SerkisColin Farrell.

The Batman verschijnt 3 maart 2022 in de Nederlandse bioscoop.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter