National Treasure serie krijgt als titel Edge of History

De aankomende National Treasure serie van Disney Plus heeft officieel een titel, namelijk National Treasure: Edge of History. Het project zal fungeren als een uitbreiding van de filmfranchise die in 2004 werd gelanceerd met het origineel van Nicolas Cage. Beide films in de franchise werden financiële successen voor Disney. De eerste film bracht meer dan $347 miljoen op met een budget van $100 miljoen, en het vervolg meer dan $459 miljoen met een budget van $130 miljoen. In 2008 begonnen de ontwikkelingen aan een derde National Treasure film die meer dan tien jaar later nog steeds in ontwikkeling is. Cage gelooft dat het project sindsdien op een laag pitje is gezet terwijl Disney zich richt op de aankomende National Treasure serie.

De serie richt zich op het nieuw gezicht met Jess Morales, een jong meisje dat verrassend genoeg de schokkende geheime geschiedenis van haar familie ontdekt. Jess werkt voor de FBI waar ze haar vermogen om puzzels op te lossen laat zien in de Cryptoanalyse-divisie. Ze begint aan haar eigen avontuur vol geschiedenis en haast zich om de waarheid over het mysterieuze verleden bloot te leggen, terwijl ze probeert een eerder verloren Noord-Amerikaans artefact te redden.

De hoofdrollen worden gespeeld door Lisette Alexis as Jess Morales, Lyndon Smith as FBI Agent Ross, Zuri Reed as Tasha, Jake Austin Walker as Liam, Antonio Cipriano as Oren, Jordan Rodrigues as Ethan, Catherine Zeta-Jones as Billie, Justin Bartha as Riley Poole.

Het project is afkomstig van de originele filmproducent Jerry Bruckheimer en de Wibberleys, die allemaal als uitvoerende producenten dienen. Het wordt geproduceerd door Jerry Bruckheimer Television met ABC Signature als studio.

National Treasure: Edge of History

National Treasure, met in de hoofdrol Oscar-winnaar Nicolas Cage (Leaving Las Vegas, The Rock) en Diane Kruger (In the Fade, Inglourious Basterds), werd uitgebracht in 2004 en verdiende $347 miljoen aan de wereldwijde box office. De opvolger, National Treasure: Book of Secrets, verdiende wereldwijd $457 miljoen extra voor Disney.

Het verhaal eindigde met National Treasure: Book of Secrets nadat schatzoeker Ben Gates (Nicolas Cage) een opwindende, actievolle nieuwe wereldwijde zoektocht had om verborgen geschiedenis en schatten bloot te leggen. Wanneer een ontbrekende pagina uit het dagboek van John Wilkes Booth verschijnt, wordt Ben’s overgrootvader plotseling betrokken als een belangrijke samenzweerder bij de dood van Abraham Lincoln. Vastbesloten om de onschuld van zijn voorouder te bewijzen, volgt Ben een internationale reeks aanwijzingen die hem meeneemt van Parijs naar Londen en uiteindelijk terug naar Amerika. Deze reis leidt Ben en zijn crew niet alleen tot verrassende onthullingen, maar ook op het spoor van ‘s werelds meest gekoesterde geheimen. De film had ook rollen voor Justin Bartha, Jon Voight, Ed Harris, Harvey Keitel en Helen Mirren.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter