Nederlandse bioscopen hard getroffen in 2021

De Nederlandse bioscopen hebben in 2021 niet zo’n goed jaar gehad, zo blijkt uit een recent nieuwsbericht.

In 2021 gingen blijkbaar 14.3 miljoen mensen naar een filmtheater en kochten ze voor €143 miljoen aan kaartjes. Hiermee is 2021 een slechter jaar voor bioscopen dan 2020. Al helemaal in verhouding met pre-coronajaar 2019. Dat blijkt uit cijfers welke de NVBF (Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters) en FDN (Filmdistributeurs Nederland) vanochtend bekend hebben gemaakt. Dit gebeurde tijdens een speciale presentatie welke gehouden werd in het Koninklijk Theater Tuschinski te Amsterdam.

Het aantal bioscoopbezoeken is met 14,6 procent gedaald, vergeleken met 2020. In vergelijking met 2019 is dat met maar liefst 62,4 procent, dat een topjaar genoemd kan worden. Naast de bezoekersaantallen is ook de omzet met 143 miljoen euro aanzienlijk lager dan in eerdere jaren. Men zag ten opzichte van 2020 een afname van 5,5 procent. In vergelijking met 2019 was dat maar liefst 58,8 procent.

Nederlandse bioscopen weer open?

Het is nu voor veel filmliefhebbers wachten totdat de Nederlandse bioscopen weer opengaan. Gezien een recente filmrelease naar 3 februari verzet is, bestaat er een kans dat filmtheaters binnenkort weer mensen mogen ontvangen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter