Nederlandse stemmen voor Disney Pixar’s Lightyear bekend

Disney heeft de Nederlandse stemmen bekend gemaakt voor de Pixar film Lightyear. De stemmencast bestaat uit namen als Matteo van der Grijn, Ronald Goedemondt, Willie Wartaal, Evita Mac-Nack, Mark Rietman, Marjolijn Touw. Matteo van der Grijn zal de belangrijkste stem inspreken, van titelpersonage Buzz Lightyear. Marjolijn Touw en Willie Wartaal zijn in Nederland te horen als twee van zijn vrienden. Acteur Mark Rietman verzorgde voor de Nederlandse versie de stem van schurk Zurg.

Dit gloednieuwe sci-fi actie-avontuur vertelt het achtergrondverhaal van Buzz Lightyear, de ruimteheld die als inspiratie diende voor het bekende speelgoedfiguur uit de Toy Story-reeks. In Lightyear volgen we Buzz tijdens een spannende missie in de ruimte.H et oorsprongsverhaal van Buzz Lightyear Lightyear verschijnt op 15 juni 2022 in Nederland in de bioscoop.

Nederlandse stemmen Lightyear

Het definitieve oorsprongsverhaal van Buzz Lightyear, de held die het speelgoed inspireerde. Lightyear volgt de legendarische Space Ranger nadat hij is gestrand op een vijandige planeet op 4,2 miljoen lichtjaar van de aarde, samen met zijn commandant en hun bemanning. Terwijl Buzz een weg terug naar huis probeert te vinden door ruimte en tijd, wordt hij vergezeld door een groep ambitieuze rekruten en zijn charmante robotgezelkat Sox. De komst van Zurg, een imposante aanwezigheid met een leger meedogenloze robots en een mysterieuze agenda, compliceert de zaak en bedreigd de missie bedreigen.

De stemmencast bestaat uit namen als Chris Evans, Keke Palmer, Dale Soules, Taika Waititi, Peter Sohn as Sox, Uzo Aduba, James Brolin, Mary McDonald-Lewis, Efren Ramirez, Isiah Whitlock Jr. De Nederlandse stemmen worden verzorgd door Matteo van der Grijn, Ronald Goedemondt, Willie Wartaal, Evita Mac-Nack, Mark Rietman, Marjolijn Touw.

De film is geregisseerd door Angus MacLane (Finding Dory) en geproduceerd door Galyn Susman (Toy Story 4, Ratatouille). De muziek in de Pixar-film is van Oscarwinnende componist Michael Giacchino, die onlangs ook de soundtrack verzorgde van Spider-Man: No Way Home.

De enorm succesvolle Toy Story franchise begon met de eerste film in 1995, geregisseerd door John Lasseter en geschreven door Joss Whedon, Andrew Stanton, Joel Cohen en Alec Sokolow. De film was de eerste speelfilm van Pixar en had rollen voor  Tom HanksTim AllenAnnie PottsJoan Cusack, Don Rickles, Jim Varney, Wallace Shawn, John Ratzenberger, John Morris en Erik von Detten.

De film Lightyear draait vanaf 15 juni 2022 in de Nederlandse bioscoop.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter