Netflix 2017 in vogelvlucht | Wat hebben we gebingewatched?

Welke series hebben we het afgelopen jaar massaal gebingewatched, welke series lieten ons niet meer los, lieten ons huilen, bibberen of lachen? Netflix heeft het voor ons op een rij gezet. In 2017 hebben we geleerd dat worstelen geweldig is (GLOW) en geld wassen dodelijk (Ozark). We weten hoe we een seriemoordenaars (Mindhunter) kunnen profileren, dat de drugshandel doorgaat (Narcos) – zelfs zonder Pablo Escobar –  en dat Eleven niet het enige nummer is waarvoor je goed moet zorgen (Stranger Things).

1 januari #Bingeday

Nederlandse Netflix abonnees staan wereldwijd op de 8e plek als het gaat om het dagelijks bingen van series. In 2017 had Netflix meer dan 100 miljoen abonnees wereldwijd, die op hun beurt meer dan 140 miljoen uur per dag (of één miljard uur per week!) naar Netflix keken. De meest populaire dag om films of series te kijken op Netflix was, zonder enige twijfel, zondag 1 januari.

In Nederland zijn we dol op nostalgie. Dat komt om duidelijk naar voren in de shows die ons het afgelopen jaar verbonden en voor veel gespreksstof leidde: Stranger Things en Gilmore Girls: A Year in the Life. We verslonden dramaseries als Riverdale, Anne met een E en Greenleaf en komedies zoals Wet Hot American Summer: Ten Years Later en The Good Place.  Maar we genoten ook volop van drama’s als The Crown, Ozark, Frontier en El Chapo. En al is uit eerder onderzoek gebleken dat wij Nederlanders minimale ‘Netflix cheaters’ zijn, we bedrogen onze partners het afgelopen het vaakst bij de series: El Chapo, Ozark en Narcos.

Top 10 shows afgelopen jaar

Er is veel bekeken en opnieuw gekeken in 2017. Onderstaande de top 10 shows die we hebben verslonden, waar we van genoten, die er ons tot Netflix Cheating aanzette en die we graag samen met familie, partner of vrienden keken.

GESCHREVEN DOOR

Glenn Abbink

BEKIJK OOK