Netflix-concurrent Hulu volgend jaar naar Nederland?

Disney-CEO Bob Iger heeft aangegeven dat de internationale uitrol van Hulu, onderdeel van Disney, mogelijks volgend jaar zal gebeuren. Tot die tijd richt het bedrijf zich op de wereldwijde start van Disney+, dat al bijna 30 miljoen betalende abonnees heeft.

Tot dusver is Hulu nog niet beschikbaar in Nederland, maar daar zou volgend jaar zomaar eens verandering in kunnen komen. Disney is vanaf vandaag de volledige eigenaar van de streamingdienst nadat Comcast besloot om haar aandelen te verkopen.

Hulu verscheen op de Amerikaanse markt in het jaar 2007. Het streamingplatform kenmerkt zich door een aanbod welke hoofdzakelijk bestaat uit films en series van Amerikaanse televisiezenders aangevuld met een select aantal eigen producties, waaronder The Handmaid’s Tale en Marvel’s Runaways.

Iger zegt dat Hulu internationaal van start moet gaan, maar vermeldt daarbij niet welke landen als eerste aan bod zullen komen. De lijkt groot dat Nederland als één van de eerste aan de beurt zal zijn, aangezien we ook als eerste toegang hadden tot Disney+.