Netflix kijkt naar mogelijkheden van een Little Britain revival

Het is 14 jaar geleden sinds de laatste tv-aflevering van de populaire sketch-serie Little Britain van de BBC en nu heeft mede-bedenker en hoofdrolspeler Matt Lucas onthuld dat hij en mede-bedenker/acteur David Walliams gesprekken met Netflix voeren voor een revival van de serie. Dit meldt Deadline.

In een interview met BBC Radio 2 onthulde Lucas dat hij en Walliams onlangs bij de streamingdienst zaten over de mogelijkheid om verdere afleveringen van de sketch-serie te maken, en zeiden dat “it might happen.” Lucas zei:

“We had a conversation with them a while ago and so the seed was planted in our head. We’d love to bring it back in some way and at some point. We’re both quite busy boys, but we’re speaking often and one idea was to maybe do a stage show of it again,” he said. “It will come back in some form, we’re just still figuring out what that will be.”

Het interview kwam kort nadat een verhaal in het Britse tabloid The Sun beweerde dat Lucas en Walliams telefonisch een ontmoeting hadden met Netflix en £3 miljoen ($3,6 miljoen) kregen aangeboden om de door BBC Studios geproduceerde serie nieuw leven in te blazen.

Little Britain, dat debuteerde als radioserie op BBC Radio 4, liep van 2003 tot 2006 op de BBC, gevolgd door verschillende specials waaronder tweedelige Little Britain Abroad, Little Britain USA en meer. Netflix heeft alle afleveringen van de serie en de specials in het Verenigd Koninkrijk gestreamd.