Netflix komt met documentaire Coronavirus, Explained

In 2020 veranderde de wereld. De Netflix serie Coronavirus, Explained onderzoekt de coronapandemie, de pogingen om deze te bestrijden en manieren om de mentale schade te beperken. Bekijk hieronder de trailer.

Het coronavirus roept bij een hoop mensen toch een aantal vragen op. Hoe heeft het allemaal zover kunnen komen, waar is het nou echt ontstaan en hoe verhoudt het virus zich ten opzichte van eerdere pandemieën? Hoe veroorzaakte het coronavirus een pandemie en veranderde het ons leven zoals we dat kenden? Deskundigen en feiten bieden een duidelijk, informatief zicht op COVID-19.

De documentaire serie is geproduceerd door Vox. Vox Media was van plan om tien weken aan elke aflevering te werken; de eerste aflevering werd echter met spoed uitgebracht in twee en een halve week vanwege de COVID-19-pandemie. Ze hadden Bill Gates al geïnterviewd voor een aflevering in seizoen 2 van Explained genaamd “The Next Pandemic” voordat de pandemie begon, en Vox Media gebruikte een deel van dat beeldmateriaal voor de eerste aflevering. De serie is, samen met The Mind, Explained en Sex, Explained, een spin-off van de televisieserie Explained. De serie wordt verteld door J. K. Simmons.

De eerste aflevering van Coronavirus, Explained is vanaf 26 april te bekijken op Netflix. De tweede en derde aflevering staan gepland voor de zomer van 2020.