Netflix kondigt Ragnarok seizoen 2 aan

Afgelopen januari ging de Noorse dramaserie Ragnarok in première op Netflix. De streamingdienst heeft nu bevestigd dat Ragnarok seizoen 2 er aankomt. Het is nog niet duidelijk wanneer dat precies het geval zal zijn. Tevens is het nog niet bekend hoeveel afleveringen het volgende seizoen krijgt. In de Noorse mythologie betekent Ragnarök/Ragnarok: ‘lot van de heersende machten’, wat ook wel ondergang van de goden en de wereld betekent.

Het mythologische coming-of-age-drama is afkomstig van Adam Price, de maker van de hitserie Borgen. In het eerste, zesdelige seizoen, zien we dat Magne samen met zijn jongere broer Laurits en moeder naar het dorpje Edda in Noorwegen verhuist. Daar is de rijke familie Jutul de baas, met een aantal fabrieken in bezit. Een onderzoek naar die fabrieken leidt al snel tot heel andere onthullingen.

Edda krijgt plotseling te maken met warme winters en harde regenbuien. Ook smelt een ijsberg in slechts een paar dagen tijd compleet weg… Een groep vrienden weet het zeker: dit is niet natuurlijk! Zij denken dat de natuurrampen een voorteken zijn van de Dag des Oordeels, oftewel Ragnarök. Het is te hopen dat er nog iemand in kan grijpen…