Netflix kondigt releasedatum aan voor Belgische serie Into the Night

Netflix heeft de eerste trailer vrijgegeven voor Into the Night, de eerste Belgische Netflix Original-serie ooit. Hierin wordt meteen duidelijk wanneer de serie te zien zal zijn, namelijk 1 mei 2020.

De serie is geregisseerd door het Belgische duo Inti Calfat en Dirk Verheye (Over Water) en geproduceerd door Entre Chien et Loup. De gloednieuwe zesdelige reeks is geschreven en gecreëerd door (The Protector, Narcos) die de rol van showrunner en executive producer op zich neemt. Andere executive producers zijn Tomek Bagiński (The Witcher, The Cathedral) en Jacek Dukaj, auteur van de succesvolle roman ‘The Old Axolotl’ waarop de serie gebaseerd is.

Into the Night vertelt het verhaal over het behouden van onze menselijkheid ten tijde van een kosmische ramp en speelt zich af aan boord van een vlucht vanuit Brussel. De internationale cast komt uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Rusland en Turkije. De cast bestaat onder andere uit Pauline Etienne, Laurent Capelluto, Nabil Mallat, Stéfano Cassetti, Jan Bijvoet, Astrid Whettnall, Vincent Londez, Regina Bikkinina, Alba Gaïa Bellugi, Babetida Sadjo, Mehmet Kurtulus en Ksawery Szlenkier.

Into the Night draait alles rond de zon die op onverklaarbare wijze alles doodt wat op zijn pad komt. Een nachtvlucht vanuit Brussel zet koers naar het westen, de donkere nacht in, om zo aan die dodelijke zon te ontsnappen. Aan boord: een stel ‘gelukkige’ passagiers en hun bemanning, van diverse nationaliteiten, rijk en arm, jong en oud, civiel en militair. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: de wil om de zon – en elkaar – te overleven. Op welke manier dan ook.

Into the Night is vanaf 1 mei 2020 wereldwijd te zien zijn op Netflix.