Netflix kondigt Taylor Swift: Miss Americana documentaire aan

Netflix heeft aangekondigd dat de nieuwste documentaire getiteld Taylor Swift: Miss Americana officieel in het begin van 2020 zal verschijnen. Dit meldt The Wrap. De film volgt de bekroonde artiest tijdens een transformationele periode in haar leven. Miss Americana beleeft ook de wereldpremière in januari 2020 op het Sundance Film Festival, als onderdeel van de onlangs aangekondigde line-up.

Taylor Swift: Miss Americana is een rauwe en emotioneel onthullende blik op een van de meest iconische artiesten van deze tijd tijdens een transformationele periode in haar leven, terwijl ze leert haar rol te omarmen, niet alleen als songwriter en performer, maar als een vrouw die de volledige kracht van haar stem omarmt. Geproduceerd door Tremolo Production, is de documentaire geregisseerd door Lana Wilson (The Departure) met Morgan Neville, Caitrin Rogers en Christine O’Malley als producenten.

Het is onduidelijk of de documentaire ook de oude nummers van Swift van haar eerste zes albums zal bevatten of niet, omdat ze onlangs in een publieke vete werd meegesleurd met haar voormalige label Big Machine en Scooter Braun, die momenteel volledig eigenaar is van de masters van de zangeres.

Taylor Swift kreeg voor het eerst erkenning in 2006 toen ze haar debuutalbum lanceerde. Sindsdien heeft Swift zeven bekroonde albums uitgebracht, bestaande uit Fearless, Speak Now, Red, 1989, Reputation en de meest recente Lover, die in de eerste week meer dan 500.000 exemplaren had verkocht. Na 15 jaar, 10 Grammy Awards en talloze hits later, is Swift nu een begrip in de muziekindustrie.