Netflix Nederland lanceert Netflix Games

Morgen lanceert Netflix Games binnen de Android app in Nederland & België! Netflix staat bekend om het film- en televisieaanbod en nu waagt de streamer zich aan een ander medium. Speel mee met exclusieve games, geen advertenties en zonder extra kosten.

De spellen komen in een aparte rij tussen de films en series van de app te staan. Daarvoor moet je wel een aparte app downloaden, die vooralsnog alleen beschikbaar is voor Android, laat Netflix weten. De iOS app volgt snel op een ander moment.

Onderstaande games zijn beschikbaar, maar er is meer content onderweg!

  • Stranger Things: 1984 – Ook in de Nederlandse taal te spelen!
  • Stranger Things 3 – Ook in de Nederlandse taal te spelen!
  • Shooting Hoops
  • Card Blast
  • Teeter Up

Of je nu zin ​​hebt in een casual game die je helemaal opnieuw kunt beginnen of een meeslepende ervaring waarmee je dieper in je favoriete verhalen kunt graven, Netflix wil beginnen met het bouwen van een bibliotheek met games die voor elk wat wils biedt. Ze staan ​​nog maar aan het begin van het creëren van een geweldige game-ervaring en zijn verheugd om je mee te nemen op deze reis.

Netflix Games Nederland

Hoe start je met Netflix Games?

  1. Open de Netflix Android app.
  2. Selecteer Netflix Games op de homepagina of via het tabje ‘Games’.
  3. Kies het spel wat jij wil spelen!
  4. Download het spel veilig via de Google Play store.
  5. JE KAN BEGINNEN

Netflix Games in Nederland

Dat Netflix nu in gaming stapt is geen onverwachte zet. Reed Hastings, een van de topmannen van het bedrijf, zei in 2019 al dat het bedrijf meer concurrentie ervaart van spellen als Fortnite dan van een concurrent als HBO. Eerder dit jaar trok het de streamer Mike Verdu al aan. Hij is een veteraan in de gamingwereld die eerder werkte bij onder meer Facebook en gameontwikkelaars als Electronic Arts en Atari. Verdu zei:

“We want to begin to build a library of games that offers something for everyone. We’re in the early days of creating a great gaming experience, and we’re excited to take you on this journey with us.” 

Netflix heeft in het verleden games gehad, dus dit is geen geheel nieuwe ontwikkeling voor de streamingdienst. De dienst toont al jaren interesse in games. Zo zijn er series te zien die op populaire spellen gebaseerd zijn, zoals Castlevania en documentairereeks High Score. Ook kwam Netflix met interactieve series, waarbij kijkers keuzes maken om invloed op het verhaal uit te oefenen, zoals de Black Mirror-special Bandersnatch.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter