Netflix onthult eerste trailer van Roald Dahl’s Matilda de Musical

Netflix geeft de eerste trailer vrij van Roald Dahl’s Matilda the Musical, een film over een buitengewoon slim meisje met een levendige fantasie dat voor zichzelf op durft te komen en daarmee haar levensverhaal op wonderbaarlijke wijze weet te veranderen. De film is een bewerking van de met een Tony en Olivier bekroonde musical. Bekijk de trailer hieronder. Matilda the Musical verschijnt eind 2022 op Netflix.

Matilda De Musical trailer Netflix

Matilda de Musical op Netflix

Matilda Wormwood (Alisha Weir), een klein, nieuwsgierig en slim meisje dat boordevol fantasie zit, heeft de meest verschrikkelijke ouders ooit. Terwijl haar ouders (Stephen Graham en Andrea Riseborough) tevreden zijn met simpele televisieprogramma’s en gokspelletjes, duikt zij liever in de nieuwe werelden uit de bladzijden van haar geliefde boeken. Waar zij luidruchtig, egoïstisch en onvriendelijk zijn, is zij een stille toeschouwer die kleine en brutale daden van rebellie en wraak bedenkt. Aangemoedigd door haar inspirerende lerares Miss Honey (Lashana Lynch), brengt Matilda haar eigen fantastische verhalen tot leven.

Matilda is in de wolken als ze eindelijk naar Crunchem Hall mag, maar ontdekt al snel dat de school een deprimerende en beklemmende plek is die geleid wordt door de gemene Miss Trunchbull (Emma Thompson). De lichtpuntjes zijn, naast Matilda’s lerares Miss Honey, de vriendelijke bibliothecaresse Mrs. Phelps (Sindhu Vee) en haar nieuwe schoolvrienden. Echter neemt Matilda’s gevoel van rechtvaardigheid de overhand en ze besluit Trunchbull een lesje te leren dat ze niet snel zal vergeten.

De hoofdrollen worden gespeeld door Academy Award Winner Emma Thompson (Miss Trunchbull), Alisha Weir (Matilda), Lashana Lynch (Miss Honey), Stephen Graham (Mr. Wormwood), Andrea Riseborough (Mrs. Wormwood), Sindhu Vee (Mrs. Phelps), Charlie Hodson-Prior (Bruce Bogtrotter), Meesha Garbett (Hortensia), Rei Yamauchi Fulker (Lavender), Winter Jarrett Glasspool (Amanda Thripp), Andrei Shen (Eric) en Ashton Robertson (Nigel).

Matilda the Musical is geschreven door Dennis Kelly, met muziek en teksten van Tim Minchin. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl. De film wordt geregisseerd door Matthew Warchus, die de originele toneelproductie regisseerde.

De film verschijnt eind dit jaar wereldwijd op Netflix. In de UK en Ierland krijgt Matilda the Musical een exclusieve bioscooprelease.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter