Netflix ontwikkelt Conan the Barbarian serie

Deadline meldt dat een live-action Conan the Barbarian serie in ontwikkeling is bij Netflix, gebaseerd op het personage dat is gemaakt door pulp fiction-schrijver Robert E. Howard. Er wordt gezocht naar een schrijver en showrunner om de adaptatie te schrijven en naar een regisseur om de serie te leiden.

Het project is naar verluidt het eerste in een deal tussen Netflix en Conan Properties International. De deal geeft de streaminggigant de exclusieve optie om rechten te verwerven op de literaire bibliotheek van Conan en om live-action en geanimeerde werken te ontwikkelen voor film en televisie.

Conan the Barbarian serie

Het personage Conan the Barbarian werd in 1932 geïntroduceerd in een reeks korte verhalen die in het tijdschrift Weird Tales werden gepubliceerd. De verhalen brachten het schrijfgenre “Sword and Sorcery” tot leven en inspireerden meer dan duizend stripboeken, honderd romans, drie films, twee series, videogames en een verscheidenheid aan merchandise over de hele wereld.

John Milius’ klassieke filmaanpassing Conan the Barbarian uit 1982 met Arnold Schwarzenegger als het titulaire personage. Schwarzenneger hernam het personage in het vervolg Conan the Destroyer uit 1984, dit keer geregisseerd door Richard Fleischer. Jason Momoa nam later de rol op zich in de Conan the Barbarian reboot van 2011 van Marcus Nispel.

De Conan the Barbarian serie is afkomstig van Fredrik Malmberg en Mark Wheeler’s Pathfinder Media. Malmberg en Wheeler zullen het project uitvoerend produceren via hun Pathfinder Media-banner.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter