Netflix plaatst gigantische pop uit Squid Game in diverse steden

Om het wereldwijde succes van Squid Game te vieren plaatst Netflix de gigantische pop uit de hitserie in verschillende steden door Nederland. Fans en voorbijgangers kunnen hier meedoen met het iconische Red Light, Green Light  spel uit aflevering één van de serie. De actie start deze zaterdag in Maastricht en verplaatst daarna naar Rotterdam. Of er nog meer steden volgen houdt Netflix nog even geheim. 

De populaire Zuid-Koreaanse serie Squid Game is de best bekeken serie ooit op Netflix. Niet alleen op de dienst zelf, maar ook op het internet is de serie een hype. Netflix zet daarom deze ultieme experience op voor fans en voorbijgangers om zich voor even te bewegen in de wereld van Squid Game.

Spelers kunnen zich aanmelden voor het spel bij één van de bewakers met maskers die het spel leiden. Iedere deelnemer krijgt, net als in de serie, een nummer toebedeeld. Vervolgens wordt het spel uit de serie samen met vijf anderen gespeeld. Dit gaat volgens het Annemaria Koekoek principe: de pop speelt een geluid en als je beweegt als het geluid stopt is de deelnemer af. De winnaar die als eerste de finish bereikt, wordt beloond met een box vol referenties uit de serie met o.a. een groen genummerd trainingsjasje, een zakje knikkers en een blikje met ppopgi (Koreaans suikerkoekje).

Het spel staat op de Markt in Maastricht (zaterdag 16 oktober) en op het Eendrachtsplein in Rotterdam (zondag 17 oktober). Het spel wordt gedurende de dag gespeeld tussen 12:00 en 17:00. Meedoen is gratis. Leeftijd is 16+ of met toestemming van een aanwezige ouder/verzorger.

Squid Game pop

In de thriller ontvangen honderden mensen die diep in de schulden zitten of hard geld nodig hebben een mysterieuze uitnodiging. 456 mensen geven gehoor aan de oproep, waarna zij zich laten opsluiten in een gebouw waar ze hun leven riskeren voor 45,6 miljard. Ze strijden tegen elkaar door middel van oude kinderspelletjes, die nu voorzien zijn van een potentieel dodelijke afloop. Ondertussen moeten ze tevens achterhalen wat de motivaties zijn van de mensen achter de schermen.

De serie van negen afleveringen heeft hoofdrollen voor Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Wi Ha-joon, Lee Ji-ha, O Yeong-su, Jung Ho-yeon, Heo Sung-tae, Anupam Tripathi en Kim Joo-ryoung

De thriller is afkomstig van filmmaker Hwang Dong-hyuk, die debuteerde met drama’s als My Father en Silence.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter