Netflix serie La Casa De Papel gaat naar Korea

La Casa De Papel gaat naar Korea! Netflix kondigt een Koreaanse bewerking aan van de populaire Spaanse original serie La Casa De Papel. De bijzondere bewerking speelt zich af op het Koreaanse schiereiland en wordt geregisseerd door Kim Hong-sun, bekend van de productie van tv-drama’s als The Guest, Voice en Black. Ryu Yong-jae en zijn team zijn de scenarioschrijvers van de serie. De productie is een samenwerking tussen BH Entertainment en Contents Zium.

Alex Pina, Creator en Executive Producer van La Casa De Papel, zegt:

“Koreaanse makers hebben jarenlang hun eigen taal en audiovisuele cultuur ontwikkeld. Net als onze serie zijn ze erin geslaagd culturele grenzen te overschrijden en bekend te worden bij duizenden kijkers, vooral jongeren, over de hele wereld. Ik vind het daarom fantastisch dat de Koreaanse makers La casa de papel aantrekkelijk vinden om een bewerking van te maken. Het feit dat de serie zich afspeelt op het Koreaanse schiereiland is bovendien een mijlpaal waar ik erg blij mee ben.”

Sinds deel 1 van de serie in 2017 in première ging, houdt de overval van La Casa De Papel de wereld in z’n greep. In april 2020 kwam alweer het vierde deel uit van de Spaanstalige serie. Een maand later hadden al meer dan 65 miljoen huishoudens de afleveringen uit dit deel gezien. Het vijfde en tevens laatste deel van La Casa De Papel is momenteel in productie.

Meer informatie over de Koreaans bewerking van La Casa De Papel wordt op een later moment bekend gemaakt.

La Casa De Papel naar Korea

In La Casa De Papel (Money Heist) organiseert een mysterieuze man die zichzelf “de professor” noemt, samen met acht specialisten de grootste overval in de Spaanse geschiedenis. Samen willen ze de Koninklijke Munt van Spanje infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Het doel is om met een totaal van 2,4 miljard euro in de tas het gebouw te verlaten. Ze hebben hiervoor elf dagen toegang tot de gelddrukmachines nodig. Dit vereist een uitgekiend plan om de speciale eenheden van de Spaanse politie om de tuin te leiden.

Hoofdrollen worden gespeeld door Úrsula CorberóItziar ItuñoÁlvaro MortePaco Tous, Pedro Alonso, Alba Flores, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Esther Acebo, Enrique Arce, Darko Peric, Roberto García, Rodrigo de la Serna. De Spaanse heistserie werd bedacht door Álex Pina.

La Casa De Papel Deel 5 wordt geregisseerd door Jesús Colmenar, Koldo Serra en Álex Rodrigo en bestaat uit 10 afleveringen. In het laatste deel wordt de cast versterkt door Miguel Ángel Silvestre (Sky Rojo, Sense 8 ) en Patrick Criado (La gran familia española, Vivir sin permiso).

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter