Netflix-serie The Queen’s Gambit wordt een musical

The Queen’s Gambit brak records voor Netflix nadat de serie vorig jaar debuteerde en vervolgens meerdere prijzen won bij de Golden Globes. Nu wordt de roman The Queen’s Gambit van Walter Tevis omgezet in een musical. De rechten zijn namelijk verkocht aan het entertainmentbedrijf Level Forward en die willen het naar de planken brengen. Dit meldt Deadline. Op het moment van de aankondiging waren er echter geen makers gekoppeld aan het project.

Level Forward CEO Adrienne Becker en producer Julia Dunetz, vertelden:

“It is a privilege for Level Forward to lead the charge of bringing The Queen’s Gambit to the stage through the beloved and enduring craft of musical theater. Told through a brave and fresh point of view, audiences are already sharing in the friendship and fortitude of the story’s inspiring women who energize and sustain Beth Harmon’s journey and ultimate triumph. The story is a siren call amidst our contemporary struggles for gender and racial equity, and we’re looking forward to moving the project forward.”

The Queen’s Gambit vertelt het verhaal van Beth Harmon, die op jonge leeftijd ontdekt dat ze een enorm talent heeft voor schaken. Ze komt al snel in de hogere regionen van de schaakwereld terecht, maar krijgt ondertussen ook te maken met een verslaving aan pillen en alcohol.

The Queen’s Gambit musical

De serie The Queen’s Gambit is gebaseerd op de roman van Walter Tevis uit 1983. Het drama is een coming-of-age-verhaal dat de werkelijke kosten van genialiteit onderzoekt. De jonge Beth Harmon (Taylor-Joy) werd eind jaren vijftig verlaten en toevertrouwd aan een weeshuis in Kentucky en ontdekt een verbazingwekkend talent voor schaken. Ondertussen raakt ze verslaafd aan kalmerende middelen die door de staat worden verstrekt als kalmerend middel voor de kinderen. Achtervolgd door haar persoonlijke demonen en aangewakkerd door een cocktail van verdovende middelen en obsessie, verandert Beth in een indrukwekkend bekwame en glamoureuze outcast, terwijl ze vastbesloten is om de traditionele grenzen te doorbreken die zijn vastgesteld in de door mannen gedomineerde wereld van competitief schaken.

De cast bevat namen als Anya Taylor-Joy, Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram, Harry Melling en Bill Camp.

De serie is geregisseerd en mede geschreven door Scott Frank, tweevoudig genomineerd voor een Academy Award (A Walk Among The Tombstones) en uitvoerend geproduceerd door Frank, William Horberg en Allan Scott, die ook de serie mede hebben gemaakt.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter