Netflix verwerft wereldwijde rechten Nederlandse film Mijn Beste Vriendin Anne Frank

Netflix maakt tijdens de Berlinale op de European Film Market (EFM) bekend dat het de wereldwijde rechten heeft van Mijn Beste Vriendin Anne Frank. De eerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank vertelt het aangrijpende waargebeurde verhaal van Hannah Goslar en haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. Mijn beste vriendin Anne Frank wordt geregisseerd door Ben Sombogaart, bekend van films als Rafaël, Knielen op een bed violen en De Tweeling. De opnames in Nederland en Hongarije beginnen volgende maand, 75 jaar na het overlijden van Anne Frank. Netflix heeft de film aangekocht bij Dutch FilmWorks International.

Lina Brouneus, Director of Co-Production & Acquisition bij Netflix:

“We zijn erg trots dat de film Mijn beste vriendin Anne Frank wereldwijd op Netflix te zien zal zijn. Netflix hoopt dat het verhaal over beste vriendinnen Hannah en Anne mensen over de hele wereld raakt, verbindt en inspireert zoals het dagboek van Anne dit al decennia doet. Het is een hartverscheurend verhaal over vriendschap en vreemdelingenhaat, wat anno 2020 nog even relevant is.”

Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn beste vriendinnen ten tijde van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Maar drie jaar later, in 1945, hebben de twee meisjes een buitengewone ontmoeting in concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar riskeert een moedige Hannah haar leven in de hoop haar ernstig verzwakte vriendin te helpen.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank wordt geproduceerd door FATT productions en Talent United in samenwerking met de Nederlandse distributeur Dutch FilmWorks.