Netflix wil naast films en series ook games aanbieden

Netflix staat bekend om het film- en televisieaanbod en nu waagt de streamer zich aan een ander medium. De streaminggigant zal naar verluidt beginnen met het aanbieden van games. Netflix heeft officieel nog niet gereageerd. De games zouden een nieuwe categorie vormen in het Netflix-aanbod. Op het moment zouden er geen plannen zijn om hiervoor meer abonnementsgeld te vragen.

Netflix games

Bloomberg deelde dit nieuws en zei dat Netflix Mike Verdu heeft ingehuurd als vice-president van game-ontwikkeling. Hij is een voormalig executive van Electronic Arts. Verdu heeft ook tijd doorgebracht bij Zynga, Facebook, Electronic Arts en een paar andere gamingbedrijven. Recentelijk was hij werkzaam bij Facebook en richtte zich op het krijgen van games naar de Oculus VR-systemen en ‘andere apparaten’.

Netflix heeft in het verleden games gehad, dus dit is geen geheel nieuwe ontwikkeling voor de streamingdienst. Wat voor spellen Netflix zou willen aanbieden, is niet bekend. De dienst toont al jaren interesse in games. Zo zijn er series te zien die op populaire spellen gebaseerd zijn, zoals Castlevania en documentairereeks High Score. Ook kwam Netflix met interactieve series, waarbij kijkers keuzes maken om invloed op het verhaal uit te oefenen, zoals de Black Mirror-special Bandersnatch.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter