Netflix wil tweede seizoen 13 Reasons Why

Nadat eerder deze week bleek dat de Netflix-serie 13 Reasons Why de meest populaire serie op Twitter is van dit jaar, blijkt nu dat Netflix een tweede seizoen wil laten maken. Volgens The Hollywood Reporter is er bijna een deal gesloten en werken schrijvers al aan het nieuwe seizoen. Ook schijnen de makers van de serie Riverdale op zoek te moeten naar een nieuwe acteur om Ross Butler te vervangen.

Een tweede seizoen is wel enigszins moeilijk. De serie is namelijk gebaseerd op het gelijknamige boek van Jay Asher en het eerste seizoen bevat al het hele boek. Het verhaal van een eventueel vervolg is dus niet bepaald zeker, al hebben castleden al laten weten dat ze geloven dat er meer te vertellen valt, en weten we ook van Asher dat hij ervoor open staat.

13 Reasons Why, gebaseerd op de reeks bestsellers van Jay Asher, gaat over Clay Jensen (Dylan Minette), een jongeman die op een dag thuiskomt en een mysterieuze doos met z’n naam erop aantreft. De inhoud bestaat uit een stel cassettes waarop zijn klasgenoot Hannah Baker te horen is. Het lugubere aan het geheel is dat Hannah – op wie Clay overigens verliefd was – twee weken eerder zelfmoord heeft gepleegd en op de cassettes legt ze uit dat ze dertien verschillende redenen had om haar leven te beëindigen.

De cast van 13 Reasons Why bestaat uit Dylan Minette als Clay Jensen, Katherine Langford als Hannah Baker, Alisha Boe als Jessica Davis, Brandon Flynn als Justin Foley, Miles Heizer als Alex Standall, Christian Navarro als Tony Padilla, Ross Butler als Zach Dempsey, Brandon Flynn als Justin Foley, Justin Prentice als Bryce Walker, Devin Druid als Tyler Down, Timothy Granaderos als Montgomery de la Cruz, Anne Winters als Chloe, Deaken Bluman als Winston Williams, Tyler Barnhardt als Charlie St. George, Austin Aaron als Luke Holliday, RJ Brown als Caleb, Steven Weber als Principle Bowen, Brenda Strong als Mrs. Walker, Amy Hargreaves als Mrs. Jensen, Mark Pellegrino als Deputy Standall.

13 Reasons Why is afkomstig van uitvoerend producenten Tom McCarthy, Brian Yorkey, Selena Gomez, Joy Gorman en Kristel Laiblin.