New Line werkt aan The Sopranos prequel film

Deadline meld dat The Sopranos bedenker David Chase terug gaat naar de wereld van zijn met Emmy bekroonde HBO-serie met een prequel-film, The Many Saints of Newark. Het project is opgezet bij Warner Bros’ New Line Cinema. Warner Bros. Pictures Group chairman Toby Emmerich zei:

“David is a masterful storyteller and we, along with our colleagues at HBO, are thrilled that he has decided to revisit, and enlarge, the Soprano universe in a feature film.” 

Chase en Lawrence Konner hebben het script geschreven. Chase is ook aan boord als producent en nu betrokken bij het vinden van een regisseur voor het project.

Deadline meldt verder dat de film zich afspeelt in het tijdperk van de Newark-rellen in de jaren zestig en dat sommige personages uit de serie in de film zullen verschijnen, maar welke nog moeten worden gezien.

The Sopranos was oorspronkelijk te zien van 1999 tot 2007 op HBO en werd al snel de gouden standaard voor seriële televisie. De serie won 21 Primetime Emmy Awards en had een cast die bestond uit James Gandolfini, Edie Falco, Lorraine Bracco, Steven Van Zandt, Michael Imperioli, Dominic Chianese, Steve Schirripa, Vincent Pastore, Jamie-Lynn Sigler en talloze anderen.