Nieuw, futuristisch Robin Hood project

Ook al waren er al vier Robin Hood-projecten in ontwikkeling, er komt er nog een bij. Dit keer van de producten die ook verantwoordelijk waren voor 300. Gelukkig weten deze mensen zich wel van de concurrentie te onderscheiden. In het project zal namelijk een ”futuristische versie” van het klassieke personage centraal staan. Tevens speelt het zich af in een dystopische variant van London.

Nieuw, futuristisch Robin Hood project

Het klassieke personage Robin Hood in een Disney film

Het scenario wordt volgens de geruchten geschreven door Tony Lee, die bekend is van series als MacGyver en Doctor Who. In de film doet een losgeslagen MI5-agent alles om onrecht te wreken. De film zal ondanks het nieuwe tijdsbeeld trouw blijven aan het bron-materiaal.

Het project met de werknaam Robin Hood 2058 blijkt al een aantal jaar in ontwikkeling. Onder andere Michael Ross en Jason Dean Hall hebben aan het script gewerkt, maar het leidde tot voor kort niet tot iets concreets. Ook is er nu nog geen regisseur aan het project verbonden. Er blijkt zelfs nog geen studio bij betrokken te zijn.

De overige vier aankomende Robin Hood-projecten zijn Disney’s ”Pirates of the Caribbean”-achtige Nottingham & Hood, Lionsgate’sDark Knight”-achtige Robin Hood: Origins met Taron Egerton, ”Fast and the Furious”-achtige actiefilm van Sony en nog een mysterieuze herziening van Warner Bros.