Nieuwe afleveringen Futurama verschijnen op Hulu in 2023

GOOD NEWS EVERYONE! Na een afwezigheid van tien jaar zullen er nieuwe afleveringen verschijnen van de satirische sci-fi animatieserie Futurama, op Hulu. Bedenkers Matt Groening en David X. Cohen hebben een deal gesloten om 20 nieuwe afleveringen te maken voor de streamingplatform. Het achtste seizoen van Futurama wordt in 2023 uitgezonden op Hulu.

Het grootste deel van de stemmencast komt ook terug: Billy West, Katey Sagal, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr en David Herman. Eén afwezige acteur is echter wel John DiMaggio. Hij is onder andere de stem van de grofgebekte, bierdrinkende, kleptomaan robot Bender. De onderhandelingen met DiMaggio zijn vooralsnog niet succesvol verlopen. Dat zal meerdere fans teleurstellen, omdat Bender gezien wordt als het break-out personage van de serie. In DiMaggio’s afwezigheid worden zijn personages alvast opnieuw gecast. Maar voor fans is er nog hoop, aangezien alle partijen de originele stem van Bender graag terug willen.

Futurama‘s nieuwe seizoen op Hulu zal de tweede revival van de populaire animatieserie zijn. De eerste vier seizoenen verschenen op Fox tussen 1999 en 2003. Wegens conflicten met de studio werd de productie abrupt gestopt, hoewel nooit officieel de stekker uit de serie getrokken werd. Comedy Central pakte de show daarna op, wat leidde tot vier direct-to-video films en nieuwere afleveringen. Het einde van seizoen 7 werd in 2013 uitgezonden. In 2014 verscheen er nog een crossover aflevering tussen Futurama en The Simpsons, genaamd Simpsorama.

Nieuwe afleveringen Futurama verschijnen op Hulu in 2023 2

Futurama op Hulu

Futurama draait om de avonturen van Philip J. Fry (Billy West) en zijn collega’s van de bezorgersmaatschappij Planet Express: Turanga Leela (Katey Sagal), Bender (John DiMaggio), Professor Farnsworth (Billy West), Amy Wong (Lauren Tom), Hermes Conrad (Phil LaMarr) en Dr. Zoidberg (Billy West). Fry is een pizzabezorger uit de 20ste eeuw die door een ongeluk ingevroren wordt en ontwaakt in het jaar 3000. Met zijn nieuwe bezorgerscrew beleeft hij vele intergalactische avonturen.

Het idee achter Futurama begon na het succes van The Simpsons in de jaren 90. Matt Groening, bedenker van The Simpsons, werd door Fox gevraagd om een nieuwe serie te maken met een futuristisch sciencefiction plot. Hoewel Futurama nooit zo’n mainstream succes als The Simpsons zou worden kreeg het door de jaren heen een hele trouwe fanbase. De show werd geprezen om zijn personages, bijtende satire en emotionele scenes. De intelligent geschreven sci-fi verhaallijnen waren te danken aan dat de schrijvers wetenschappelijk opgeleid waren. De humor was niet alleen gebaseerd op verwijzingen naar sci-fi films maar bevatte ook veel subtiele grappen gerelateerd aan vakken als wiskunde. Dit maakte de serie des te populairder onder nerds. Terwijl andere geanimeerde sitcoms als The Simpsons en Family Guy draaien om familierelaties gaat Futurama juist meer om de relatie tussen werkcollega’s. Fry, die zijn echte familie in de 20ste eeuw heeft achtergelaten, ontwikkelt een nieuwe familieband met de crew van Planet Express.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter